Piletinu jedemo svi, a ne znamo - ovi delovi sadrže najviše bakterija i parazita loših za organizam

Izvor: B92, 22.Maj.2022, 09:50

Piletinu jedemo svi, a ne znamo - ovi delovi sadrže najviše bakterija i parazita loših za organizam

Piletina je jedna od najčešće korišćenih vrsta mesa. Jedan od razloga je dostupnost, blag ukus bez jakog mirisa, ali i cena koja je pristupačnija od, na primer, junetine ili teletine.

Bonus je što je ovo meso bogato raznim hranljivim materijama, korisnim za zdravlje organizma.

Međutim, ne smatraju se svi delovi pileta dobrim za ljudsko telo, objavljeno je nedavno u jednoj kineskoj studiji. Zahvaljujući iskustvu brojnih kuvara koji su svoja iskustva u kuvanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preneli stručnjacima, kao i saznanja tehnologa, otkriveno je koje delove pileta ne treba konzumirati jer su štetni po zdravlje.

Pa tako, kada jedete piletinu bolje je da ne konzumirate kožicu koja se u potpunosti sastoji od masti i, osim toga, može da sadrži veliki broj bakterija.

Takođe, preporuka je i da se ne jedu pluća, jer čak ni termička obrada visokom temperaturom nije u stanju da u potpunosti ukloni sve parazite iz njih.

Kineski stručnjaci su savetovali i da ne koristite glavu, jer upravo ovaj deo pileta akumulira sve štetne materije koje životinja pojede tokom svog života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Koji delovi piletine sadrže najviše bakterija!

Izvor: Svet plus, 22.Maj.2022

Piletina je jedna od najčešće korišćenih vrsta mesa. Bonus je što je ovo meso bogato raznim hranljivim materijama, korisnim za zdravlje organizma, a da li znate koji delovi piletine sadrže najviše bakterija!..Ne smatraju se svi delovi pileta dobrim za ljudsko telo, objavljeno je nedavno u jednoj...

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.