Hemijski piling za ožiljke od akni: Kako funkcioniše?

Izvor: Svet plus, 15.Mar.2024, 21:44

Hemijski piling za ožiljke od akni: Kako funkcioniše?

Koliko god akne mogu biti frustrirajuće, ožiljci koji često ostaju nakon njih mogu biti još izazovniji, posebno zato što obično traju mnogo duže od same pojave akni. Hemijski pilingi za kožu mogu poboljšati izgled ožiljaka od akni, omogućavajući ljudima da se osećaju samouverenije u vezi sa svojom kožom.
Šta je hemijski piling?
Tehnika koja se koristi za smanjenje vidljivosti ožiljaka od akni i poboljšanje ukupnog izgleda kože, hemijski piling podrazumeva nanošenje hemijskog rastvora za piling na kožu, što uzrokuje da spoljni sloj kože otpadne. Kada nova koža izraste, obično je glađa, a ožiljci manje primetni. Hemijski piling za ožiljke od akni obično nije pokriven osiguranjem,...

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.