Džordž Lukas odustao od “Ratova zvezda” zbog kritika?!

Izvor: Svet, 20.Nov.2015, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džordž Lukas odustao od “Ratova zvezda” zbog kritika?!

Slavni američki reditelj Džordž Lukas rekao je nedavno u intervjuu magazinu „Veniti fer“, da ne žali zbog vremena kada je snimao kultni serijal „Ratovi zvezda“, ali i da ne želi da učestvuje u osmišljavanju novih epizoda zbog kritika.
U oktobru 2012. godine Lukas je prodao „Lukas films“ kompaniji „Dizni“ za četiri milijarde dolara i tako se odrekao franšize čiji je kreator.
U početku je želeo da učestvuje u osmišljavanju novih epizoda, ali je vrlo >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << brzo i od toga odustao.
Sve ideje koje bih predložio istog časa bi odbacio producent“, objasnio je reditelj.
Pravite film, a neko vas sve vreme kritikuje. Ljudi donose odluke o tome šta ćete raditi i pre nego što to i učinite. To nije nimalo zabavno, ne možete da eksperimentišete. Jednostavno ne možete ništa da učinite“, rekao je Lukas.
Iako čvrsto rešen da više ne učestvuje u radu na sagi, nije mogao da se uzdrži a da ne pruži savet budućim rediteljima:
Moj savet je da ubace što više svemirskih letelica“.
Lukas generalno nije odustao od filma. Njegova je želja da radi kao na početku karijere.
Počeo sam snimajući eksperimentalne filmove i ponovo želim da ih snimam“, rekao je američki reditelj, dodajući pomalo rezignirano: „Ali naravno, niko ne želi da gleda eksperimentalne filmove“.

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džordž Lukas: Odustao od "Ratova zvezda" zbog kritika producenta

Izvor: Blic, 21.Nov.2015, 01:13

Slavni američki reditelj Džordž Lukas rekao je nedavno, u intervjuu magazinu "Veniti fer", da ne žali zbog vremena kada je snimao kultni serijal "Ratovi zvezda", ali i da ne želi da učestvuje u osmišljavanju novih epizoda zbog kritika...Lukas je prodao kompaniju "Lukas Films" u oktobru 2012. godine...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.