Džordž Lukas odustao od Ratova zvezda zbog producenata

Izvor: Radio 021, 21.Nov.2015, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džordž Lukas odustao od "Ratova zvezda" zbog producenata

Slavni američki reditelj Džordž Lukas rekao je da ne žali zbog vremena kada je snimao kultni serijal "Ratovi zvezda", ali i da ne želi da učestvuje u osmišljavanju novih epizoda zbog kritika.

U oktobru 2012. godine Lukas je prodao kompaniju "Lukas films" Dizniju za četiri milijarde dolara i tako se odrekao franšize čiji je kreator. U početku je želeo da učestvuje u osmišljavanju novih epizoda, ali je vrlo brzo i od toga odustao.

"Sve ideje koje bih predložio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << istog časa bi odbacio producent. Pravite film, a neko vas sve vreme kritikuje. Ljudi donose odluke o tome šta ćete raditi i pre nego što to i učinite. To nije nimalo zabavno, ne možete da eksperimentišete. Jednostavno ne možete ništa da učinite", kazao je reditelj.

Iako čvrsto rešen da više ne učestvuje u radu na sagi, nije mogao da se uzdrži a da ne pruži savet budućim rediteljima: "Moj savet je da ubace što više svemirskih letelica".

Lukas nije odustao od filma. Njegova je želja da radi kao na početku karijere. "Počeo sam snimajući eksperimentalne filmove i ponovo želim da ih snimam", rekao je američki reditelj, dodajući pomalo rezignirano: "Ali naravno, niko ne želi da gleda eksperimentalne filmove".

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.