Zvanično: Naručena 42 rafala

Izvor: B92, 10.Feb.2022, 13:35

Zvanično: Naručena 42 "rafala"

Ministarka odbrane Francuske Florans Parli saopštila je da su vlasti Indonezije zvanično naručile 42 borbena aviona Rafal, javlja Anadolu Agency (AA).

Njih proizvodi francuska kompanija Daso avijasion (Dassault Aviation).

Sporazum o kupovini su u Džakarti potpisali Parli i njen indonežanski kolega Prabovo Subianto, te čelnik Dasoa Erik Trapije i indonežanski general Jusuf Jauhari.

U saopštenju se navodi da sporazum predviđa i isporuku dva simulatora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i logističke opreme za indonežanske vazdušne baze te obuku pilota.

80 "rafala" i 12 helikoptera: "Ovo je istorijski ugovor"

Vlada Indonezije saopštila je krajem prošle godine da je odustala od namere da kupi ruske borbene avione Su-35 i da se opredelila za kupovinu francuskih bombardera Rafala ili američkih letelica Boing F15EX.

Francuska je do sada prodala 80 Rafala Ujedinjenim Arapskim Emiratima, 54 Egiptu, 36 Kataru, 24 Grčkoj i 36 Indiji. I Hrvatska je potpisala ugovor o kupovini 12 polovnih francuskih Rafala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Indonezija potpisala ugovor za Rafale, Irak najverovatnije nabavlja JF-17

Izvor: TangoSix.rs, 11.Feb.2022, 10:11

Veoma brzo nakon Hrvatske i UAE, ugovor za nabavku francuskih višenamenskih borbenih aviona Rafal juče je potpisala i Indonezija. U  prisustvu francuske ministarke odbrane Florens Parli i indonežanskog ministra odbrane Prabova Subianta, u Džakarti je potpisan sporazum o kupovini 42 aviona zajedno...

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.