Zelena ekonomija i ekonomski održii sistemi upravljenja otpadom u Srbiji

Izvor: Vesti-online.com, 29.Okt.2018, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zelena ekonomija i ekonomski održii sistemi upravljenja otpadom u Srbiji

Danas Conference Center uz podršku Privredne komore Srbije organizuje konferenciju Zelena ekonomija i ekonomski održivi sistemi upravljanja otpadom u Srbiji.

Na konferenciji govore:

Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije

Filip Radović, direktor Agencije za zaštitu životne sredine;

Dušan Vasiljević, predsednik UO Western Balcans Consulting Global;

Marko Popadić, direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << JKP Gradska čistoća;

Sonja Popović, direktor Centra za zaštitu životne sredine JKP Mediana;

Siniša Mitrović, rukovodilac službe  za cirkularnu ekonomiju Privredne komore Srbije.

Moderator: Željko Pantić, direktor Danas Conference Center

Tematski okvir:

Koliko je postojeći sistem upravljanja otpadom u Srbiji ekonomski održiv i koje izmene su neophodne da bi sistem bio suštinski funkcionalan? Koji mehanizmi kontrole upravljanjem otpadom postoje i da li su dovoljni da spreče zloupotrebe u sistemu finansiranja upravljanja otpadom u Srbiji? Da li je uvođenje jačeg inspekcijskog sistema u oblasti životne sredine jedan od ključnih elemenata ekonomski održivog sistema upravljanja otpadom u Srbiji?

Koliko je problem nezakonitog odlaganja opasnog otpada u Srbiji posledica nepostojanja ozbiljnog inspekcijskog aparata u oblasti životne sredine, ali i dokaz zloupotrebe sistema finansiranja odlaganja različitih vrsta otpada? Koji su rezultati postojećeg sistema upravljanja ambalažnim otpadom u Srbiji, postoje li problemi u praksi i ima li razloga za uvođenje depozitnog sistema upravljanje ambalažnim otpadom u Srbiji? Koja je uloga resornog ministarstva za zaštitu životne sredine u objedinjavanju i kontroli celokupnog sistema za upravljanje svim vrstama otpada u Srbiji i da li je to suštinski preduslov za ozbiljniju promenu na bolje u oblasti finansiranja sistema upravljanja otpadom u Srbiji? Koji je udeo EU fondova u sistemu finansiranja upravljanjem otpadom u Srbiji, a koliko je to obaveza državnog i lokalnih budžeta i kako obezbediti adekvatnu kontrolu trošenja sredstava?

30. oktobar 2018, 09:00 sati, Radisson Collection Hotel Belgrade, Bulevar vojvode Mišića 15

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sistemsko upravljanje otpadom može da bude ekonomski održivo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2018, 13:25

U organizaciji "Danas Conference Center" u beogradskom hotelu "Radisson Blue" održana je konferencija pod nazivom "Zelena ekonomija i ekonomski održivi sistemi upravljanja otpadom u Srbiji", u kojoj je učestvovao i ministar za zaštitu životne sredine, Goran Trivan...Na konferenciji je govoreno o...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.