Sistemsko upravljanje otpadom može da bude ekonomski održivo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2018, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sistemsko upravljanje otpadom može da bude ekonomski održivo

U organizaciji "Danas Conference Center" u beogradskom hotelu "Radisson Blue" održana je konferencija pod nazivom "Zelena ekonomija i ekonomski održivi sistemi upravljanja otpadom u Srbiji", u kojoj je učestvovao i ministar za zaštitu životne sredine, Goran Trivan.

Na konferenciji je govoreno o sistemima upravljanja otpadom u Srbiji, njegovoj kontroli i zloupotrebi, ali i o neophodnom jačanju inspekcijskog nadzora u oblasti zaštite životne sredine.

Ministar Goran >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Trivan rekao je da je upravljanje otpadom važna tema o kojoj će resorno ministarstvo razgovarati sa svima koji su kompetentni i koji mogu da pomognu u dugoročnom rešavanju ovog problema.

Iz iskustava zemalja koje su prošle kroz ovaj proces treba da izvučemo pouke, naglasio je Trivan i dodao da sistemsko upravljanje otpadom može da bude ekonomski održivo, naglasivši da će u Srbiji to tako i biti.

Ključna tačka priče o upravljanju komunalnim otpadom u Srbiji jeste uspostavljanje regionalnih deponija, a mi se snažno i brzo približavamo tom rešenju, zaključio je ministar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Trivan: Srbija ne može da opstane ovako musava

Izvor: Danas, 30.Okt.2018

U Srbiji će biti uveden sistem upravljanja otpadom koji će je iz stanja nereda uvesti u red kada je u pitanju zaštita životne sredine, uz primenu iskustava drugih zemalja, čime ćemo preskočiti neke faze, rekao je danas ministar ekologije Goran Trivan. Članak Trivan: Srbija ne može da opstane...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.