Zarađuju milijarde: Turisti sve češće biraju nehotelski smeštaj

Izvor: B92, 03.Mar.2019, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zarađuju milijarde: Turisti sve češće biraju nehotelski smeštaj

Jedna od najvećih internetskih rezervacijskih platformi Booking.com prošle godine je ostvario prihod od 2,8 milijardi američkih dolara.

Interesantno, samo u trećem prošlogodišnjem kvartalu zarada je premašila milijardu dolara.

To je ujedno i prvi put otkako ta platforma posluje (od 1996.) da je matična grupa Booking Holdings otkrila podatke o prihodima Booking.com-a u poslovanju sa nehotelskim smeštajnim objektima odnosno apartmanima, kućama za odmor i drugim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedinstvenim smeštajnim objektima, piše "Seebiz".

Ostvaren prošlogodišnji prihod od smeštaja od 2,8 milijardi dolara čini 20 odsto ukupnog godišnjeg prihoda firme, a u tom delu poslovanja ima, kako kažu, i brži rast od sveukupnog rasta prihoda te odličnu profitabilnost.

"Segment nehotelskog smještaja izuzetno je važan u poslovanju Booking.coma, koji je u 2018. ostvario velik rast završavajući godinu sa 5,7 miliona prijavljenih smeštajnih jedinica na svojim stranicama, što je i više od ijednog drugog preduzeća za rezervaciju nehotelskog smještaja. Ta brojka pokazuje rast od 18 odsto u odnosu na 2017.", ističu iz Booking.coma.

Otkrivaju i da je 40 odsto aktivnih korisnika Booking.com-a u poslednjih 12 meseci rezervisalo neki od nehotelskih opcija smeštaja na njihovoj stranici, što, po njima, pokazuje potrebu putnika za što raznovrsnijim smeštajem na jednoj platformi, od hotela do kuća za odmor.

Putem ove platforme, svakog dana se rezerviše više od 1,5 miliona noćenja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rekordna zarada Booking.com-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2019

Booking.com, jedna od najvećih internet platformi za rezervaciju smeštaja, prošle godine je u poslovanju s nehotelskim smeštajnim objektima ostvario prihod od 2,8 milijardi američkih dolara, od čega samo u trećem kvartalu 2018. više od milijardu dolara, prenosi portal Seebiz...To je ujedno i...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.