Rekordna zarada Booking.com-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2019, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordna zarada Booking.com-a

Booking.com, jedna od najvećih internet platformi za rezervaciju smeštaja, prošle godine je u poslovanju s nehotelskim smeštajnim objektima ostvario prihod od 2,8 milijardi američkih dolara, od čega samo u trećem kvartalu 2018. više od milijardu dolara, prenosi portal Seebiz.

To je ujedno i prvi put otkako ta platforma posluje od 1996. da je matična grupa Booking Holdings otkrila podatke o prihodima Booking.com-a u poslovanju s nehotelskim smeštajnim objektima - apartmanima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kućama za odmor i drugim jedinstvenim smeštajnim objektima.

Prošlogodišnji prihod od tog smeštaja od 2,8 milijardi dolara čini 20 odsto ukupnog godišnjeg prihoda kompanije, a u tom delu poslovanja ima, kako kažu, i brži rast od sveukupnog rasta prihoda i odličnu profitabilnost.

"Segment nehotelskog smeštaja izuzetno je važan u poslovanju Booking.coma, koji je u 2018. ostvario velik rast završavajući godinu sa 5,7 miliona prijavljenih smeštajnih jedinica na svojim stranicama, što je i više od ijedne druge firme za rezervaciju nehotelskog smeštaja. Ta brojka pokazuje rast od 18 odsto u odnosu na 2017", ističu iz Booking.coma.

Otkrivaju i da je 40 odsto aktivnih korisnika Booking.com-a u poslednjih 12 meseci rezervisalo neki od nehotelskih opcija smeštaja na njihovoj stranici, što, kako kažu, pokazuje potrebu putnika za što raznovrsnijim smeštajem na jednoj platformi, od hotela do kuća za odmor.

Za Hrvatsku nisu iznosili brojke o poslovanju i prihodima, ali su nedavno objavili da se Hrvatska po ocenama gostiju koji su rezervisali smeštaj putem te platforme za 2018. našla na šestom mestu sa nešto više od 34.000 nagrađenih objekata kojima su gosti dali najviše prosečne ocjene.

Ukupno su nagradili gotovo 760.000 objekata u 219 zemalja i teritorija u svetu.

Booking.com je osnovan 1996. u Amsterdamu kao mala startup firma koja se razvila u jednu od najvećih kompanija za online rezervaciju smeštaja u svetu, a deo je grupe Booking Holdings Inc.

U ponudi ima više od 28 miliona različitih smeštajnih jedinica u različitim vrstama objekata, od luksuznih hotela do kućica na drvetu i igloa, u više od 145.000 odredišta u 228 zemalja i teritorija širom svijeta.

Putem te platforme, po podacima Booking.coma, svakog dana se rezerviše više od 1,5 miliona noćenja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Booking.com ostvario rekordnu zaradu

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Mar.2019

​Jedna od najvećih internet rezervacijskih platformi Booking.com prošle je godine u poslovanju s nehotelskim smještajnim objektima ostvario 2,8 milijardi američkih dolara, od čega samo u trećem lanjskom kvartalu više od milijardu dolara.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.