Za demonstrante po četvrti put zatvorena vrata

Izvor: Danas, 20.Avg.2015, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za demonstrante po četvrti put zatvorena vrata

Niš - Više od hiljadu građana Niša preksinoć je nakon protestne šetnje selo na stiropore i male stolice ispred Gradske kuće, u kojoj je sedište gradonačelnika i Gradskog veća, zahtevajući pored ostalog smanjenje "naduvanih i nejasnih" računa za grejanje, mogućnost isključenja sa sistema i uticaj građana na gradsku komunalnu politiku.

- Cena grejanja već u ovom trenutku može da bude niža za 23 odsto ako se smanje neopravdani troškovi u fiksnom delu računa, među >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << kojima je i 70 miliona dinara koje Gradska toplana godišnje plaća javnom preduzeću Objedinjena naplata, samo za naplatu računa od građana, umesto da to rade zaposleni u Toplani, kojih ima i više nego što im je potrebno. Potpuno nepotrebni trošak je i uračunavanje u cenu nekakvih jubilarnih nagrada, sportskih igara, kamate... Takođe, prema računici naših stručnjaka, verijabilni deo treba da košta oko šest dinara po kubiku, a ne 7,3 dinara, kao što nas ubeđuju - rekao je Đokica Jovanović, član Upravnog odbora Udruženja predsednika Skupština stanara.

Jovanović je kazao da građani neće odustati od svojih zahteva, među kojima je osnovni da cena grejanja bude niža za deset odsto u odnosu na period pre smanjenja penzija i plata u javnom sektoru. On je dodao da će se pregovori sa gradskim vlastima i Toplanom, koje su već, kako je rekao, saopštile da su spremne da ispune 70 odsto zahteva Udruženja, nastaviti krajem ove ili početkom sledeće sedmice. Udruženje neće radikalizovati proteste, izuzev ukoliko se radikalizacijom ne smatra sve veći broj građana na protestima, rekao je on.

Demonstranti su krenuli od Gradske toplane, gde je bilo mesto okupljanja, noseći transparente "Vučiću, vratite niške političare na pravi put", "Izgoreće gradsko veće u paklu Toplane", "Gotovi ste, Božić ide"... Duvali su u pištaljke i skandirali protiv gradske vlasti i Toplane. Vrata Gradske kuće za njih su ostala zatvorena, kao i tokom prethodna tri okupljanja, a demonstrantima se niko nije obratio.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.