WIZZ AIR ŠOKIRAO PUTNIKE REGIONA: Obustavlja popularne letove iz Srbije, Crne Gore i BiH - pogledajte koje destinacije su ukinute

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2023, 17:07

WIZZ AIR ŠOKIRAO PUTNIKE REGIONA: Obustavlja popularne letove iz Srbije, Crne Gore i BiH - pogledajte koje destinacije su ukinute

Sve linije kako navode iz kompanije će biti ukinute do kraja ove letnje sezone, najasnije do 28. oktobra.

Niskobudžetni avioprevoznik Wizz Air planira da ukine ili privremeno obustavi nekoliko ruta sa tri tržišta bivše Jugoslavije.

U Srbiji će ukinuti let između Niša i Malmoa, u Bosni i Hercegovini će ukinuti letove iz Banjaluke za Stokholm i Hamburg, dok će u Crnoj Gori ukinuti letove iz Podgorice za Rim i Beč.

Ove linije će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << obustavljene do kraja letnje sezone, najkasnije do 28. oktobra, ali će biti ponovo aktivne od sledećeg leta, prema saopštenju kompanije. Wizz Air će obustaviti letove između Niša i Malmoa tokom zimskih meseci, a poslednji let za ovu godinu trebao bi biti održan 27. oktobra.

Wizz Air je prethodne zimske sezone održavao rutu između ova dva grada, ali je u prošlosti obustavio letove između njih, kao što je bio slučaj 2019. godine. Malmo je bio prvo odredište Wizz Aira iz Niša.

Razlog za obustavu letova između Niša i Malmoa tokom nadolazeće zimske sezone su operativni razlozi, ali se očekuje da će se linija ponovo aktivirati sezonski, prema informacijama Aerodroma Srbije. Takođe je najavljeno da će Wizz Air pojačati operacije iz Skoplja i Beograda tokom nadolazeće zimske sezone.

U Bosni i Hercegovini, Wizz Air će ukinuti letove između Banjaluke i Stokholma, a poslednji let je planiran za 28. avgust. Takođe će biti obustavljeni letovi između Banjaluke i Hamburga na kraju letnje sezone, 28. oktobra.

Međutim, Wizz Air će nastaviti operacije između Banjaluke i Bazela te Dortmunda tokom zime.

Takođe, niskobudžetni avioprevoznik planira da obustavi dve linije iz Podgorice tokom zime. Krajem oktobra će prestati sa letovima iz glavnog grada Crne Gore za Rim i Beč. Ipak, kompanija je najavila da će obe rute biti obnovljene tokom letnje sezone 2024, koja počinje 31. marta sledeće godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.