Vulin: Evropol dojavio - Zvicer spremao atentat na Vučića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2022, 19:57

Vulin: Evropol dojavio - Zvicer spremao atentat na Vučića

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin saopštio je večeras da postoji organizovana kriminalna grupa, čiji je organizator Radoje Zvicer, koja namerava atentat i ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Nakon što smo posredstvom Evropola, koristeći službene, zvanične vidove komunikacije između policija, 14. januara dobili informaciju pod oznakom hitno, od pripadnika policije jedne zemlje članice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Evropske unije, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je zvanično obavešteno o postojanju operativnih informacija o postojanju organizovane kriminalne grupe sačinjene od državljana različitih zemalja, koja za cilj ima ubistvo, atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića", rekao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, nakon što su se u više ekspertskih nivoa uverili u kvalitet i vrednost dobijene informacije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Bezbednosno-informativne agencije (BIA) zajedno sa Evropolom i partnerskom službom od koje je informacija dobijena pokrenulo je opsežnu akciju na utvrđivanju identiteta svih pripadnika ove zločinačke organizacije, koja za cilj ima ubistvo predsednika Vučića.

"Na čelu ove kriminalne organizacije nalazi se crnogorski državljanin Radoje Zvicer, za kojim je Srbija već raspisala poternicu, organizator i jedan od vođa kavačkog klana, odgovoran za šverc i ilegalnu prodaju narkotika, ali i organizaciju i naručivanje više ubistava koja su počinjena na teritoriji Srbije, Crne Gore ali i drugih zemalja", rekao je ministar Vulin.

Naveo je da na istrazi ostaje da utvrdi da li je Radoje Zvicer ovu zločinačku organizaciju okupio i organizovao da bi ubili predsednika Vučića po sopstvenom nahođenju ili zato što je dobio naređenje od svog političkog šefa, političkog vođe.

Dodao je da će do tada pripadnici MUP i BIA o svakom saznanju do koga budu došli operativnim radom, obaveštavati Tužilaštvo za organizovani kriminal.

"U saradnji sa predstavnicima vojnih bezbednosnih struktura učinićemo sve da se naš ustavni poredak, svakodnevni način života, mir i stabilnost sačuvaju i da se sačuva bezbednost i život predsednika Aleksandra Vučića. Živela Srbija", rekao je ministar Vulin.

Vesić: Državni organi da reaguju na dokaze o pripremi atentata

Član Predsedništva SNS Goran Vesić pozvao je državne organe da odmah reaguju na dokaze koje je Republici Srbiji dostavio Europol da vođa kriminalnog klana Radoje Zvicer priprema atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Kriminalci, ali i oni koji su naručili atentat ubistvom Vučića žele da zaustave dalji napredak Srbije. Aleksandar Vučić je simbol rasta i uspeha Srbije kao i borbe protiv organizovanog kriminala pa kriminalci njegovim ubistvom žele da ubiju našu zemlju. Kao neko ko je svedok kako je medijski, a potom i organizaciono pripremano ubistvo premijera Đinđića 2003. godine pozivam državne organe da ove pretnje shvate krajnje ozbiljno, da reaguju i zaštite Predsednika", napisao je Vesić na Fejsbuku.

Dodik: Kriminalcima smeta jaka Srbija na čelu sa Vučićem

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je užasavajuća informacija koju je dobio MUP Srbije o postojanju operativnih saznanja da organizovana kriminala grupa ima za cilj ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Nigde nije zabeleženo da mafija na tako gnusan način pokušava da se obračuna sa predsednikom države kao što se to već godinama radi prema Aleksandru Vučiću. Jasno je da raznim kriminalcima i članovima mafije smeta jaka Srbija, na čelu sa Vučićem, spremna i odlučna da se bori protiv organizovanih kriminalnih grupa", istakao je Dodik u izjavi za Srnu.

Kako je prenela RTRS, Dodik je kazao da takvim kriminalcima odgovara bezakonje, nasilje i urušena politička stabilnost u Srbiji i za to im veliku smetnju predstavlja Vučić koji to ne dozvoljava.

Marinković: Ako zaustave Vučića Srbija je izgubljena

Poslanik SNS Vladimir Marinković u današnjem je saopštenju izrazio snažnu podršku ministru i pripadnicima ministarstva unutrašnjih poslova.

"Sada je sasvim jasno da ke brutalna kampanja dehumanizacije predsednika i članova njegove porodice uz očiglednu podršku političkih mentora bila deo pripreme za pokusaj, slobodno mogu da kažem terorističkog akta čiji je glavni cilj zaustavljanje Srbije i svega onoga sto je Aleksandar Vučić uradio za naše građane i državu u proteklih 7 godina", naveo je Marinković.

Odlučna i bespoštedna borba za vitalne nacionalne interese i nas narod trebalo je da bude plaćena najskupljom mogućom cenom, njegovim životom sto bi, kaže Marinković, dovelo do najgoreg scenarija koji bi izazvao haos u zemlji i vratio je u period kada je pod vlašću političko-tajkunskog kartela do 2012. godine "predstavljala običan dominion čije resurse su čerupali i koristili svi oni koji iz međunarodnih i domaćih struktura koji bi najradije da naša zemlja i narod nestanu".

Vučić je, kaže Marinković, pokvario planove svih koji su Srbiju videli kao svoj plen i platformu za lično bogaćenje ili ostvarivanje sopstvenih geopolitičkih interesa.

SNS BG: Nadležni organi da zaštite život predsednika

Gradski odbor Beograd Srpske napredne stranke zahteva od nadležnih državnih organa da zaštite život predsednika Aleksandra Vučića, ali i da što hitnije reaguju povodom informacija u vezi sa spremanjem atentata na predsednika Srbije.

"Jasno je da organizovanim kriminalnim krugovima ne odgovara beskompromisna borba protiv kriminala, koju je inicirao upravo predsednik Vučić. Smeta kriminalcima, poput Zvicera, što je Srbija jaka i stabilna, smeta im što u našoj zemlji više nisu zaštićeni i što ih jaka Srbija, predvođena Aleksandrom Vučićem, tretira upravo onako kako zaslužuju-kao ozloglašene kriminalce", navodi GO u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Građani Srbije su svedoci svakodnevnih pokušaja da se destabilizuje Srbija, svedoci su da svima smeta Srbija koja jača i koja ide napred i zato pokušavaju da vrate Srbiju u prošlost, kažu naprednjaci i poručuju da je pristojna i moderna Srbija uz Aleksandra Vučića i da mu pruža bezrezervnu podršku u njegovoj borbi za Srbiju i sve njene građane.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"SPREMAN ATENTAT NA ALEKSANDRA VUČIĆA" Ministar Vulin otkrio najnovije informacije - Srbija će ostati u ŠOKU

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2022

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin saopštio je javnosti najnovije informacije do kojih je došao MUP...- MUP je zvanično obavešeten o postojanju kriminalne grupe koja za cilj ima atentat na predsednika Srbije - rekao je Vulin na konferenciji za medije u Palati Srbije...- Obavešteni smo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Vulin: Dobili smo informaciju da se sprema atentat na Vučića

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jan.2022

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je večeras da je posredstvom Evropola i službenih vidova komunikcije između policija, 14. januara srpska policija dobila informaciju pod oznakom hitno o postojanju organizovane kriminalizovane grupe koja ima za cilj ubistvo ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Vulin: Pripreman atentat na Vučića

Izvor: Luftika.rs, 21.Jan.2022

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je večeras da je posredstvom Evropola i službenih vidova komunikcije između policija, 14. januara srpska policija dobila informaciju pod oznakom hitno o postojanju organizovane kriminalne grupe koja koja ima za cilj ubistvo – atentat na predsednika...

Nastavak na Luftika.rs...

Ministar policije navodi da je planirano ubistvo predsednika Srbije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Jan.2022

Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je kriminalna organizacija na čijem je čelu crnogorski državljanin Radoje Zvicer, jedan od vođa "kavačkog klana", planirala ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića. "Pripadnici MUP-a i Bezbednosno informativne agencije,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

"Vučiću pojačano obezbeđenje posle saznanja da je planirano njegovo ubistvo"

Izvor: VOA, 22.Jan.2022, 10:51

Ministar policije Aleksandar Vulin izneo je u petak uveče informacije da se spremao atentat na predsednika Srbije Aleksandara Vučić, koji je trebalo da izvede organizovana kriminalna grupa na čelu sa crnogorskim državljaninom Radojem Zvicerom.   Kako piše u saopštenju MUP-a, informacija je...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.