Vučić i Ruf potvrdili: Dobri rezultati Srbije

Izvor: B92, 18.Feb.2016, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Ruf potvrdili: Dobri rezultati Srbije

Beograd -- Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i šef Misije MMF Džejms Ruf potvrdili su u Beogradu da je Srbija ostvarila dobre fiskalne rezultate.

Oni su potvrdili i da su prihodi budžeta veći od rashoda i da je taj pozitivni trend nastavljen i početkom ove godine.

Kako je saopštila vladina kancelarija za saradnju s medijima, Vučić i Ruf su razgovarali na temu čertvte revizije stend-baj aranžmana.

Posebna tema razgovora bila je reforma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << javnih preduzeća, kao što su Srbijagas, EPS i Železnice Srbije, kao i restrukturiranje državnih preduzeća, poput RTB Bora, Resavice i Petrohemije.

Ustanovljen je problem koji postoji u racionalizaciji državne uprave na čijem rešavanju će Vlada Srbije intenzivno raditi.

Premijer Vučić uverio je predstavnike MMF-a da Vlada Srbije uveliko radi na sprovođenju ekonomskih reformi. On je dodao da je Vlada Srbije dogovorila naredne korake sa MMF-om.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.