Vučić: Javni dug do kraja godine pada na 52 odsto

Izvor: BKTV News, 17.Apr.2018, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Javni dug do kraja godine pada na 52 odsto

Javni dug Srbije do kraja godine pašće na 52 odsto, što je jedan od manjih u Evropi, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, gostujući na televiziji Pink, ukazao da je prošle godine naša zemlja ostvarila 2,6 milijardi evra investicija bez značajnih privatizacija.

"Ostale zemlje regiona, uključujući i Hrvatsku, zajedno nisu imale toliko stranih investicija. To nije palo s neba, već je neko morao da radi vredno, da bi investitori prepoznali >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << dobar ambijent“, objasnio je on.

Vučić je ukazao i da je smanjena nezaposlenost na 12 do 13 odsto. Međutim, rekao je da se suočavamo sa nedostatkom radne snage.

Kao primer naveo je obilazak radova na Beogradu na vodi, gde je video, kako je preneo, ljude koji ne govore dobro srpski, a kada je pitao odakle su ispostavilo se da su Albanci iz Makeodnije, a sada su tamo radnici iz RS.

Isto tako prilikom obilaska radova na auto-putu video je da rade Albanci iz Makedonije, jer nemamo dovoljno radnika više.

Rekao je da nije od onih koji teraju narod da ide glavom kroz zid, da će on da ide glavom kroz zid ako treba, ali narod ne, i da ih ne vodi u ratove.

"Mi imamo problema ko će da ostane u Srbiji. Mi smo nacija u opadanju. Namerno sam izbegao sintagmu da smo narod u nestajanju. Nekada nismo imali ni Beograd, ali smo uvek uspevali da očuvamo nacionalno biće i korpus. Mi polako nestajemo. Zvaćemo se nekakvim Hazarima, i biće u redu“, kritikovao je on.

Vučić: Nisu nam protivnici Albanci,već oni koji su nam otimali KiM

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.