Vrše pritisak da mimo zakona dobiju gondolu

Izvor: B92, 28.Dec.2016, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vrše pritisak da mimo zakona dobiju gondolu"

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović vrši pritisak na da mimo zakona dobije dozvolu za izgradnju gondole na Zlatiboru, kaže resorna ministarka.

Stamatović je pre dva ili tri meseca došao sa svojim saradnicima zahtevom za lokacijske uslove i mislim da je za oko sedam dana, a možda i manje, dobio lokacijske uslove za gradnju gondole, rekla je Zorana Mihajlović odgovrajući na pitanje novinara.

Ona je rekla u vladi da je to ministarstvo kada su u pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << važni i strateški objekti ima obavezu da pomogne opštinama.

“Pre toga, opština Čajetina je smatrala da je ona ta koja treba da izda i lokacijske uslove i građevinsku dozvolu i mi smo se pobunili. Jer, to je vrlo važan infrastrukturni projekat sa aspekta bezbednosti i nismo dozvolili da to radi sama lokalna samouprava”, rekla je Mihajlović dodajući da je ministarstvo zato tražilo projekte.

Kako kaže, ministarstvo još nije dobilo nikakav zahtev za izdavanje građevinske dozvole.

Ona je podsetila da zakon dozvoljava da se daje fazno građevinska dozvola, na primer ako je neko završio poslednju stvar pre prve može da dobije dozvolu za tu fazu.

Mihajlović navodi da je opština Čajetina nabavila opremu i da ministarstvo može fazno da im izda dozvolu za deo koji ima čistu imovinsko-pravnu situaciju, a ostalo kada se reši pitanje zemljišta kod nadležnog suda.

“Gondola se koristi za drugu svrhu (političku)”, rekla je Mihajlović dodajući da nije korektno da se pozivaju građani na radnu akciju zato što je nabavljena oprema ako, sa druge strane, nije ispoštovan zakon.

Mihajlović je naglasila da Stamatović nije imao ništa, nisti gotov projekat, niti lokacijske uslove već da je samo dogovorio gradnju i nabavio opremu.

“I onda vršite pritisak na državu da vam izda dozvolu”, dodala je Mihajlović. Obveznica RSO1464, denominovana u evrima, zabeležila je promet od 103,4 hiljade evra, uz prinos od 0,44 odsto. Ove hartije dospevaju na naplatu 21. februara naredne godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.