Vraćamo dug vojnim penzionerima od 2016.

Izvor: B92, 29.Sep.2015, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vraćamo dug vojnim penzionerima od 2016."

Ministar za rad i zapošljavanje Aleksandar Vulin izjavio je da će od 1. januara vojni penzioneri biti izjednačeni u pravima sa civilnim penzionerima.

Vulin je za RTS kazao da će do kraja godine biti donet novi zakon, sličan modelu stare devizne štednje, koji će regulisati način isplate vojnim penzionerima, kojima penzije nisu usklađene kada I civilnim penzionerima 2008. godine.

Time će vojni penzioneri biti izjednačeni u svojim pravima sa civilnim penzionerima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i počeće od 1. januara da im se isplaćuje razlika koja im se duguje, kazao je Vulin.

On je rekao kako su krivci za ovaj problem političari Demokratske stranke.

"Mi smo vlada koja će isplatiti dugove i ispuniti odluku Ustavnog suda. I u razgovorima sa MMF-om postavljeno je pitanje vojnih penzionera. Da bismo im isplatili dugove, uvećali penzije, morali smo da ozdravimo državu i ekonomiju", kaže Vulin.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.