Vulin: Potrebni novi centri za prihvat izbeglica

Izvor: RTS, 28.Sep.2015, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Potrebni novi centri za prihvat izbeglica

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin kaže za RTS da je potrebno ojačati postojeće kapacitete za prihvat izbeglica. Od 1. januara 2016. počeće se sa isplatama razlike u penzijama vojnim penzionerima, kaže ministar. Dodaje da Milanović svojim izjava pokazuje da nikada neće biti veliki državnik.
Gostujući u Dnevniku RTS-a, Aleksandar Vulin je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je migrantska kriza vrlo fluidna - jedna granica se otvori, a druga zatvori.

"Migranti se kreću sa svojim potrebama. Neophodno je otvoriti nove, ali i ojačati postojeće kapacitete", ističe Vulin.
Prema njegovim rečima, članovi Komesarijata za izbeglice stalno obilaze migrante i nude im da se od kiše i hladnoće sklone i pređu u Krnjaču.
"Sve što treba da uradimo, uradićemo", poručuje Vulin i zahvaljuje Opštini Zemun koja je danas pomogla migrantima.
Kako kaže, Hrvatska stalno pokušava da kaže kako prihvatni centar Principovac ne postoji, ali se vidi da ljudi stalno tu dolaze. 
Govoreći o zahtevu vojnih penzionera, koji traže izjednačavanje prava sa civilnim penzionerima, Vulin kaže da su krivci za problem političari DS-a.
"Mi smo Vlada koja će isplatiti dugove i ispoštovati odluku Ustavnog suda. I u razgovorima sa MMF-om postavljeno je pitanje vojnih penzionera. Da bismo im isplatili dugove, morali smo da ozdravimo državu i ekonomiju", napominje Vulin.
Prema njegovim rečima, do kraja godine će biti donet novi zakon i od 1. januara počeće isplate vojnim penzionerima, kojima je poručio da će "njihov problem biti rešen jer kucaju na otvorena vrata".
 
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Potrebno ojačati postojeće kapacitete za prihvat izbeglica

Izvor: RTS, 28.Sep.2015

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin kaže za RTS da je potrebno ojačati postojeće kapacitete za prihvat izbeglica. Od 1. januara 2016. počeće se sa isplatama razlike u penzijama vojnim penzionerima, kaže ministar. Dodaje da Milanović svojim izjava...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.