Vulin: Od 1. januara vojni penzioneri izjednačeni sa civilnim

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Sep.2015, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Od 1. januara vojni penzioneri izjednačeni sa civilnim

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da će od 1. januara vojni penzioneri biti izjednačeni u svojim pravima sa civilnim penzionerima i da će početi da im se isplaćuje razlika koja im se duguje.

On je, gostujući u dnevniku RTS-a, rekao kako su krivci za ovaj problem političari Demokratske stranke.

"Mi smo vlada koja će isplatiti dugove i ispuniti odluku Ustavnog suda. I u razgovorima sa MMF-om postavljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je pitanje vojnih penzionera. Da bismo im isplatili dugove, uvećali penzije, morali smo da ozdravimo državu i ekonomiju", kaže Vulin.

Prema njegovim rečima, do kraja godine biće donet novi zakon, sličan modelu stare devizne štednje, i od 1. januara će vojni penzioneri biti izjednačeni u svojim pravima sa civilnim penzionerima i počeće da im se isplaćuje razlika koja im se duguje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Vraćamo dug vojnim penzionerima od 2016."

Izvor: B92, 29.Sep.2015, 09:21

Ministar za rad i zapošljavanje Aleksandar Vulin izjavio je da će od 1. januara vojni penzioneri biti izjednačeni u pravima sa civilnim penzionerima...Vulin je za RTS kazao da će do kraja godine biti donet novi zakon, sličan modelu stare devizne štednje, koji će regulisati način isplate vojnim...

Nastavak na B92...

Vulin: Banje moraju ostati na usluzi osiguranicima

Izvor: Blic, 29.Sep.2015

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je večeras da neće biti dozvoljeno da domaća banjska lečilista izgube zdravstvenu funkciju...- Banjska lečilišta moraju da ostanu na usluzi našim osiguranicima - rekao je Vulin novinarima u Lukovskoj banji...On...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.