Vojvodina ima ogroman potencijal, ali nažalost nije iskorišćena adekvatno

Izvor: B92, 03.Okt.2019, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vojvodina ima ogroman potencijal, ali nažalost nije iskorišćena adekvatno"

Novi Sad -- Vojvodina ima ogroman potencijal za razvoj turizma, ali on nije iskorišćen na adekvatan način, rekao je ministar Rasim Ljajić

On je dodao da će država pokušati da primeni model razvoja turizma koji ima Mađarska, inače partner ovogodišnjeg Sajma turizma u Novom Sadu.

Ljajić je, otvarajući sajam, podsetio da je studija, koju su za resorni pokrajinski sekretarijat radili Rudarski, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Medicinski i Arhitektonski fakultet, pokazala da u Vojvodini, u 33 lokalne samouprave, postoji čak 50 potencijalnih lokacija za razvoj velnes i spa turizma.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacije je rekao da Vojvodina doprinosi sa 15 odsto deviznog priliva ostvarenog u Srbiji, dodajući da je za neke to malo, za neke mnogo, ali da je svakako nedovoljno, s obzirom na mogućnosti koje Vojvodina ima.

"Ako može Mađarska da ostvari izuzetne rezultate zahvaljujući ulaganjima i evropskim fondovima koje je koristila za razvoj turizma, verujem da ćemo sa novim investicionim planom koji je najavljen učiniti naše potencijale i realno ostvarivim", rekao je Ljajić.

Potpredsednik vlade je podsetio i da Morahalom u Mađarskoj beleži tri puta više turista nego Palić, iako i Palić ima gotovo isti potencijal.

Zato će, kaže, biti uloženo osam miliona evra u izgradnju kompleksa na Paliću, koji će imati pet otvorenih i pet zatvorenih bazena, sa akva-parkom.

"To će potpuno promeniti turističku sliku i Vojvodine i Srbije", rekao je Ljajić.

Zamenik premijera Mađarske Žolt Šemjen rekao je da Mađarska i Srbija imaju izuzetne partnerske odnose, te da Srbija ima punu podršku Mađarske na putu evropskih integracija.

"Mađarskoj je najbitnije proširenje EU, a Srbija ima pravo na punopravno članstvo. Ne samo da činimo sve na tom polju, već prenosimo sva naša iskustva", rekao je Šemjen, dodajući da će i za Mađarsku i za ceo region od velikog značaja biti pruga Beograd–Budimpešta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić na Sajmu turizma: Vojvodina da iskoristi ogroman turistički potencijal

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2019

Vojvodina ima ogroman potencijal za razvoj turizma, ali on nije iskorišćen na adekvatan način, poručio je danas ministar Rasim Ljajić i dodao da će država pokušati da primeni model razvoja turizma koji ima Mađarska, inače partner ovogodišnjeg Sajma turizma u Novom Sadu...Ljajić je, otvarajući...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.