Vocap kažnjen sa 5,5 miliona evra zbog kršenja zakona EU o privatnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2023, 16:02

Vocap kažnjen sa 5,5 miliona evra zbog kršenja zakona EU o privatnosti

Platforma Vocap kompanije Meta kažnjena je danas sa 5,5 miliona evra, a meru je izrekao irski komesar za privatnost podataka (DPC) zbog dodatnog kršenja zakona EU o privatnosti.

DPC, koji deluje kao vodeci regulator privatnosti u EU za Meta, saopštio je da Vocap mora ponovo da proceni kako će koristiti lične podatke radi poboljšanja svojih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << usluga, preneo je Rojters.

Odluka je usledila nakon sličnih naloga izdatih ovog meseca za Metine glavne platforme, Fejsbuk i Instagram, da moraju ponovo da procene pravni osnov za oglašavanje putem korišcenja ličnih podataka.

DPC je kaznio Vocap sa 225 miliona evra u septembru 2021. za kršenja privatnosti, koja su se desila u istom vremenskom periodu na koji se odnosi i žalba koja je obrađena danas.

DPC je do sada kaznio Metu sa 1,3 milijarde evra i ima još 10 otvorenih istraga o njenim uslugama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vocap kažnjen sa 5,5 miliona evra

Izvor: 24sedam.rs, 19.Jan.2023

Platforma Vocap kompanije Meta kažnjena je danas zbog kršenja zakona EU o privatnosti

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.