Vlada prihvatila amandmane o povećanju plata DRI

Izvor: S media, 19.Maj.2010, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada prihvatila amandmane o povećanju plata DRI

Vlada Srbije prihvatila je amadman poslanice Srpske napredne stranke (SNS) Jorgovanke Tabaković koji predvidja da predsednik Saveta Državne revizorske institucije (DRI) ima pravo na platu u visini plate ovlašćenog državnog revizora uvećane za 40 odsto.

Prema predlogu izmena Zakona o DRI, koji su podneli članovi Odbora Skupštine Srbije iz vladajuće koalicije, predvidjeno je da taj procenat bude 30.

Zamenik predsednika Odbora Skupštine Srbije za finansije Branka >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Ljiljak, koja je jedna od predlagača tih izmena, rekla je novinarima u parlamentu da će amandman SNS-a postati sastavni deo teksta zakona tek kada se o tome izjasni i skupštinski odbor i da će to pitanje još neko vreme biti otvoreno.

Ona je navela da predlagači izmena zakona i dalje smatraju da je prvobitni predlog "prihvatljiv za ovo vreme i za uslove u državi" i da Savet DRI ne bi trebalo u ovom momentu da iskače mnogo u svojim primanjima .

Ljiljak je rekla da će prilikom izjašnjavanja o amandmanu SNS-a na Odboru za finansije ostati pri tom stavu.



"Zašto je Vlada prihvatila amandman (SNS) stvarno ne mogu da vam kažem. Bilo bi fer da pitate njih. Mislim da je to što smo mi predložili za ove naše uslove prihvatljivo, da oni koji će da rade imaju dobru platu. Savet DRI ne bi trebalo u ovom momentu da iskače mnogo sa svojim primanjima"
, rekla je Ljiljak.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada podržala povećanje plata DRI

Izvor: Blic, 19.Maj.2010

Vlada Srbije prihvatila je amadman poslanice Srpske napredne stranke (SNS) Jorgovanke Tabaković koji predviđa da predsednik Saveta Državne revizorske institucije (DRI) ima pravo na platu u visini plate ovlašćenog državnog revizora uvećane za 40 odsto...Prema predlogu izmena Zakona o DRI, koji...

Nastavak na Blic...

Koliku će povišicu dobiti revizor?

Izvor: B92, 19.Maj.2010

Beograd -- Vlada Srbije prihvatila je amadman naprednjaka kojim se državnom revizoru obezbeđuje povišica. Demokrate najavile da to neće podržati... Iako se činilo da je vlast pronašla rešenje za pitanje visine plate državnog revizora, Vlada Srbije unela je dodatnu pometnju u to koliko povećanje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.