Vlada Srbije i farmaceutska kompanija MSD potpisali Meromorandum o razumevanju FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 10.Maj.2023, 13:09

Vlada Srbije i farmaceutska kompanija MSD potpisali Meromorandum o razumevanju FOTO/VIDEO

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić potpisala je sa direktorom farmaceutske kompanije Merk šarp end dohme (MSD), Sirilom Šilerom Memorandum o razumevanju.

Premijerka se zahvalila kompaniji MSD što je pružila podršku "našim naporima da od Srbije napravimo lidera u biotehnologiji, biomedicini, bioistraživanjima i bioinformatici".

Kako je objasnila, sporazum o saradnji se odnosi na učešće kompanije MSD u BIO4 kampusu.

"To je izuzetno značajna referenca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja će nam pomoći da u narednim nedeljama i mesecima u BIO4 kampusu, sa kojim krećemo sa izgradnjom do kraja godine, dovedemo i druge velike biofarmaceutske kompanije, kao i istraživačke i razvojne institute i da zajedno napravimo centar za buduća istraživanja u ovim oblastima za ovaj deo Evrope", rekla je Brnabićeva.

Ona je objasnila da je "naša ambicija da to bude jedan od najvažnijih centara u Evropi" i dodala da je ovo važan datum za budući BIO4 kampus i za Srbiju kao važnu biotehnološku istraživačku i razvojnu destinaciju.

Istakla je da je kompanija MSD od 1996. godine izuzetno aktivna u Srbiji.

"Oni sarađuju sa našim Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje, kako bi obezbedili najsavremenije i najinovativnije terapije za lečenje naših pacijenata, među kojima su i najteži onkološki pacijenti", objasnila je ona.

Premijerka se posebno zahvalila na društvenoj odgovornosti kompanije i dodala da je u poslednjih nekoliko godina kompanija MSD Srbiji, pacijentima i zdravstvenom sistemu donirala više od 66 miliona dolara, od čega je 50 miliona namenjeno inovativnim terapijama.

Direktor MSD-a Šiler je poručio da je danas veoma značajan dan i da će potpisani sporazum koji će kompaniji MSD omogućiti da radi na istraživačkom projektu u okviru BIO4 kampusa.

On je objasnio da se MSD bavi obezbeđivanjem inovativne nege i mogućnostima tretmana i lečenja pacijenata.

"BIO4 kampus predstavlja veoma značajan projekat za Srbiju i region, a očekujemo da će biti veoma značajan i na evropskom nivou", rekao je Šiler.

Naveo je da je kompanija MSD već sarađivala sa Srbijom i da se veoma raduje ovoj investiciji.

Prema njegovim rečima, MSD ovom investicijom želi da postigne bolje razumevanje na koji način se pruža nega pacijentima, a to podrazumeva brzinu i efikasnost dijagnostike.

"Želimo da postignemo unapređenje efikasnosti zdravstvenog sistema. Ono što je izazov u današnjem vremenu je efikasna nega i to je je ono čemu će doprineti BIO4 kampus, kao istraživački centar", objasnio je Šiler.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vlada Srbije i farmaceutska kompanija MSD potpisali Meromorandum o razumevanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2023

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić potpisala je danas sa direktorom farmaceutske kompanije Merck Sharp and Dohme (MSD), Syril Šilerom Memorandum o razumevanju, koji je važan za budući istraživački centar BIO4 Kapmus u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.