Vlada Srbije i Rio Tinto planiraju da traže partnera za proizvodnju baterija ili e-automobila

Izvor: Beta, 26.Feb.2020, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije i 'Rio Tinto' planiraju da traže partnera za proizvodnju baterija ili e-automobila

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da njena vlada i kompanija "Rio Tinto" planiraju da zajedno traže potencijalnog strateškog partnera koji bi u Loznici otvorio fabriku za proizvodnju električnih baterija ili električnih automobila, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.Brnabić je prilikom posete toj kompaniji u Loznici koja radi na projektu "Jadar" za istraživanje rude "jadarit" (s mineralom litijuma), rekla da bi taj treći partner koristio litijum i sve ostalo iz hemijskog postrojenja "Rio Tinta" kao osnovu za dalji, finalni proizvod, koji bi trebalo da podigne "ukupnu srpsku ekonomiju"."Ovo je potencijal, koji je važan, ne samo za Loznicu, već i za čitavu zemlju. Projekat koji sprovodi Rio Tinto je Srbiju već stavio na svetsku mapu", rekla je Brnabić.Ponovila je da taj projekat "zaista može da promeni našu zemlju".Brnabić je rekla da Srbiju najverovatnije očekuju tri veoma važna dogadjaja, a prvi je dogovor sa kompanijom "Rio Tinto" da u Srbiju preseli svoje laboratorije i sve kompleksne analize koje rade u svom postrojenju u istraživačkom centru u Australiji.Početak izgradnje postrojenja se može očekivati krajem 2021. godine, rekla je Brnabić i navela da je jedan od važnih dogadjaja nalaženje partnera za izgradnju fabrike finalnih proizvoda.Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić je rekao je da "ako sve ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada Srbije i „Rio Tinto“ planiraju da traže partnera za proizvodnju baterija ili e-automobila

Izvor: Danas, 26.Feb.2020

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da njena vlada i kompanija "Rio Tinto" planiraju da zajedno traže potencijalnog strateškog partnera koji bi u Loznici otvorio fabriku za proizvodnju električnih baterija ili električnih automobila, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.