Veoma povoljan zajam od UAE od milijardu dolara

Izvor: Beta, 27.Maj.2014, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veoma povoljan zajam od UAE od milijardu dolara

BEOGRAD, 27. maja 2014. (Beta) - Ministar finansija Srbije Lazar Krstić izjavio je u utorak da je budžetski zajam Ujedinjenih Arpaskih Emirata (UAE) od milijardu dolara dobijen pod jako povoljnim uslovima i da će imati i pozitivan efekat na smirivanje investitora.

U uvodnom izlaganju pred poslanicima u Skupštini Srbije, on je istakao da će Srbija pozajmicom od UAE na kamatama uštedeti 300 miliona dolara za 10 godina, u odnosu na to koliko bi potrošila da se zadužila na finasijskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << tržištu.

"Da nismo uzeli ovaj zajam, morali bismo da se zadužujemo na medjunarodnom tržištu pod nepovoljnijim uslovima. To zaduživanje nije stvar izbora, nego potrebe", rekao je Krstić.

On je istakao da je kredit UAE jasan znak da bilateralna saradnja sa Emiratima napreduje kako treba i izrazio zadovoljstvo da je Srbija, preko dobrih političkih kontakata, uspela da ostvari tako dobre uslove, što nije slučaj ni sa s jednom zemljom u regionu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krstić: Uz kredit iz UAE, Srbija će uštedeti

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Maj.2014

Ministar finansija Srbije Lazar Krstić izjavio je danas da je budžetski zajam Ujedinjenih Arpaskih Emirata (UAE) od milijardu dolara dobijen pod jako povoljnim uslovima i da će imati i pozitivan efekat na smirivanje investitora.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.