Veliki uspeh za mlekara: Dozvonjen izvoz svega u EU

Izvor: B92, 08.Avg.2018, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki uspeh za mlekara: Dozvonjen izvoz svega u EU

Evropska komisija objavila je odluku kojom je BiH stavila na listu A i B zemalja, kojima je dozvoljen izvoz svih vrsta mleka i mlečnih proizvoda u EU.

To predstavlja veliki uspeh za mlečnu industriju zemlje, saopštio je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, prenosi klix.ba.

Naime, do sada je Bosna i Hercegovina izvozila samo termički obrađeno mleko (tzv. kolona C), a od sada će mlekari moći izvoziti i mleko sa manjim stepenom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pasterizacije ali i sirovo mleko.

Značajno je da se ovom odlukom stvaraju uslovi i za izvoz mlečnih proizvoda. "BiH je i do sada u EU i zemlje CEFTA izvozila više pasterizovanog mleka nego što je uvozila ali je veliki deficit beležen u izvozu mlečnih proizvoda. Sada otvaramo i ova vrata“, precizirao je minister.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.