VUČIĆ SA DELEGACIJOM KOMPANIJE HANSGROHE: Potpisan investicioni ugovor - ovo je život za novo Valjevo (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2021, 12:43

VUČIĆ SA DELEGACIJOM KOMPANIJE "HANSGROHE": Potpisan investicioni ugovor - "ovo je život za novo Valjevo" (FOTO/VIDEO)

Hansgrohe je nemački proizvođač sanitarne armature i jedan je od najvećih svetskih dobavljača tuševa, ručnih tuševa i slavina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom kompanije "Hansgrohe" u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu.

Sastanak je počeo u 12 sati.

U vezi sa susretom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, Vučić je kazao da je Srbija preliminarno dobila da je datum sastanka 25. novembar.

Kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << reč o energetskoj krizi koja trese svet predsednik ističe:

- Mi imamo određene količine, na svetog Nikolu ili Arhangela trošićemo 11 ili 12 miliona kubnih metara gasa. U ovom trenutku imamo nešto gasa u našem skladištu, ali sad smo primorani da trošimo iz tog skladišta. To uvek ostavljamo za crne dane, ali sada moramo i to da koristimo. Video sam da je Zagreb utrostručio cenu gasa odnosno plina. Mi ćemo da se borimo za našu zemlju. Sigurno je da cene neće biti iste, ali biće podnošljive i biće bolje nego bilo gde u Evropi, i za gas i za struju, ja sam uveren u to. Mnogo je problema, ali narod za sada to ne oseća, i mi ćemo raditi na tome da se kriza ne oseti - rekao je predsednik.

Vučić je na početku obraćanja naglasio da je veoma srećan što je ovako velika kompanija, najpoznatiji proizvođač kupatilske i kuhinjske galanterije, izabrao baš Srbiju da posluje u njoj. Kako je rekao, Srbija postaje peta država u kojoj je će Hansgrohe proizvoditi.

- Za nas je ogromna dobit što će ljudi ostati na svojim ognjištima, ovo je velika stvar za Valjevo, ali i za celu Srbiju - kazao je Vučić.

- 85 miliona evra je ukupna investicija. Mi smo zemlja koja gleda u budućnost i mi znamo da kada dolaze Nemci, oni ostaju duže da proizvode i rade, a ne na 5, 10 ili 15 godina - rekao je predsednik.

Vučić je rekao da se na sastanku govorilo i o energetici. Kako je kazao, Srbija će im garantovati da će imati povoljnije cene nego bilo gde u Evropi.

- Ovo je život za novo Valjevo i ceo Kolubarski okrug. Čestitam svima, a ja sam srećan i ponosan što smo ovo uspeli da završimo - zaključio je predsednik i još jednom se zahvalio našim predstavnicima i predstavnicima nemačke kompanije.

Predstavnici Srbije sa jedne strane i predstavnici prestižne nemačke kompanije sa druge, potpisali su važan investicioni ugovor. Predsednik Vučić prisustvovao je ceremoniji potisivanja.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom nemačke kompanije Hansgrohe, koja planira da otvori novi pogon u Valjevu u kojem će biti zaposleno do 1.000 ljudi.

Nakon sastanka u Predsedništvu, Vučić će prisustvovati potpisivanju investicionog ugovora između te nemačke kompanije i Ministarstva privrede.

Hansgrohe je nemački proizvođač sanitarne armature. To je jedan od najvećih svetskih dobavljača tuševa, ručnih tuševa i slavina.

U Valjevu planiraju da otvore novu fabriku slavina, početak izgradnje se planira početkom 2022. godine, a puštanje u rad se očekuje 2023.

Ta nemačka kompanija uložiće u najnoviji savremeni pogon u Valjevu 85 miliona evra. Fabrika će se prostirati na 130.000 metara kvadratnih.

Sa 33 trgovačka društva i 22 prodajne kancelarije širom sveta, Hansgrohe se ubraja u malobrojne globalne igrače u sektoru sanitarne opreme.

Zapošljava oko 4.700 zaposlenih ljudi, a svoje proizvode isporučuje u više od 140 zemalja.

Grupacija Hansgrohe ima veliki međunarodni domet, a svoje proizvode proizvodi u Nemačkoj, Francuskoj, Kini i SAD-u.

Oko 77 procenata prometa ostvaruje u inostranstvu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Potpisan ugovor sa kompanijom "Hansgrohe", Valjevo dobija fabriku i posao za 1.000 ljudi

Izvor: RTS, 15.Okt.2021

Investicioni ugovor između Ministarstva privrede i nemačke kompanije "Hansgrohe" potpisan je u Beogradu u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Proizvođač sanitarne armature "Hangsrohe" planira da otvori novu fabriku u Valjevu, u kojoj će posao dobiti do 1.000 ljudi. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.