VLADA ODLUČILA, PRIJAVA VEĆ POČELA: Nova bespovratna pomoć države, evo koliko para sleduje i KO SVE IMA PRAVO

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2024, 13:34

VLADA ODLUČILA, PRIJAVA VEĆ POČELA: Nova bespovratna pomoć države, evo koliko para sleduje i KO SVE IMA PRAVO

Ministarstvo turizma i omladine raspisalo je javni poziv za podnošenje zahteva za dodelu sredstava podsticaja za razvoj seoskog turizma koji će trajati do 15. aprila 2024. godine, a svi potrebni obrasci i instrukcije za podnošenje zahteva, objavljeni su na sajtu ovog ministarstva.

Pravo na dodelu sredstava imaju seoska turistička domaćinstva, salaši i etno kuće evidentirani u informacionom sistemu E-turista za dogradnju i dodatno opremanje postojećih ugostiteljskih objekata >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za smeštaj.

Maksimalana visina podsticaja po projektu je 2,9 miliona dinara uz obavezu sopstvenog učešća u iznosu od 10 odsto ukupne vrednosti investicije.

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o uslovima, načinu dodele i korišćenja sredstava podsticaja za razvoj i unapređenje ruralnog turizma kojom se po prvi put za ovu namenu bespovratno dodeljuje 150 miliona dinara.

Cilj je povećanje turističkog prometa kroz razvoj ruralnog turizma, što će ujedno doprineti i podsticanju ravnomernijeg regionalnog i lokalnog razvoja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

DRŽAVA BESPOVRATNO DAJE 25.000 EVRA: MINISTARSTVO TURIZMA I OMLADINE RASPISALO JAVNI POZIV ZA RAZVOJ SEOSKOG TURIZMA

Izvor: TimockeVesti.net, 23.Feb.2024, 07:00

Danas je Ministarstvo Turizma i Omladine Republike Srbije objavilo javni poziv za podnošenje zahteva za dodelu sredstava podsticaja namenjenih razvoju seoskog turizma. Ovaj konkurs biće otvoren do 15. aprila, a inicijativa ima za cilj unapređenje ruralnog turizma i podsticanje ravnomernijeg regionalnog...

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.