DRŽAVA BESPOVRATNO DAJE 25.000 EVRA: MINISTARSTVO TURIZMA I OMLADINE RASPISALO JAVNI POZIV ZA RAZVOJ SEOSKOG TURIZMA

Izvor: TimockeVesti.net, 23.Feb.2024, 07:00

DRŽAVA BESPOVRATNO DAJE 25.000 EVRA: MINISTARSTVO TURIZMA I OMLADINE RASPISALO JAVNI POZIV ZA RAZVOJ SEOSKOG TURIZMA

Danas je Ministarstvo Turizma i Omladine Republike Srbije objavilo javni poziv za podnošenje zahteva za dodelu sredstava podsticaja namenjenih razvoju seoskog turizma. Ovaj konkurs biće otvoren do 15. aprila, a inicijativa ima za cilj unapređenje ruralnog turizma i podsticanje ravnomernijeg regionalnog i lokalnog razvoja.
Pravo na dodelu sredstava imaju seoska turistička domaćinstva, salaši i etno-kuće koje su već evidentirane u informacionom sistemu E-turista. Sredstva su namenjena >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << za dogradnju i dodatno opremanje postojećih ugostiteljskih objekata za smeštaj, sa fokusom na poboljšanje uslova i pružanje kvalitetnijeg iskustva posetiocima.
Maksimalna visina podsticaja po projektu iznosi 2,9 miliona dinara, a aplikanti su obavezni obezbediti sopstveno učešće u visini od 10% ukupne vrednosti investicije. Ovo će omogućiti da se sredstva efikasnije iskoriste i da lokalna zajednica ima direktnu korist od ulaganja.
Vlada Republike Srbije nedavno je usvojila Uredbu o uslovima, načinu dodele i korišćenja sredstava podsticaja za razvoj i unapređenje ruralnog turizma. Značajno je naglasiti da je ovo prvi put da se za ovu svrhu bespovratno dodeljuje 150 miliona dinara. Ova inicijativa predstavlja snažan podsticaj za razvoj seoskog turizma i doprinosi održivom rastu ruralnih zajednica.
Cilj Ministarstva Turizma i Omladine je povećanje turističkog prometa kroz podršku razvoju ruralnog turizma. Ovo ne samo da će omogućiti turistima da dožive autentična seoska iskustva, već će doprineti i stvaranju novih radnih mesta i ojačati ekonomsku osnovu lokalnih zajednica.
Svi zainteresovani mogu pronaći javni poziv, obrasce i instrukcije za podnošenje zahteva na zvaničnom sajtu Ministarstva Turizma i Omladine. Ministarstvo poziva sve relevantne aktere da se aktivno uključe u ovu inicijativu kako bi zajedno doprineli razvoju seoskog turizma i stvaranju održivije budućnosti za ruralne zajednice u Srbiji.
Članak DRŽAVA BESPOVRATNO DAJE 25.000 EVRA: MINISTARSTVO TURIZMA I OMLADINE RASPISALO JAVNI POZIV ZA RAZVOJ SEOSKOG TURIZMA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.