VAŽNI DOGOVORI U TIRANI! Vučić saopštio: OVO bi bio veliki napredak za nas

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Feb.2024, 14:01

VAŽNI DOGOVORI U TIRANI! Vučić saopštio: "OVO bi bio veliki napredak za nas"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Tirane okupljenim medijima.

Predsednik Vučić je na početku obraćanja rekao da je današnji dan bio veoma važan za Srbiju.

- Od suštinskog je značaja kada radite stvari za građane svoje zemlje, koji će imati opipljivu korist. Pričali smo o približavanju jedinstvenog evropskog tržišta. To će mnogo značiti za naše poslovne veze sa Evropom, za kompanije, ali i za ljude koji će imati mnogo koristi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od toga - rekao je predsednik.

Mnogo teških poslova je pred nama, rekao je predsednik, i dodao da će biti formiran tim koji će najverovatnije voditi ministar Siniša Mali.

- On će svaki dan izveštavati mene o radu, i nadam se da ćemo već u Podgorici govoriti o onome što je urađeno. Kada plaćate doznake iz EU tu se plaćaju razne dažbine, a mi želimo da do kraja godine značajno olakšamo procedure. To bi značilo više para za primaoce para. Verujem da do marta možemo da uvedemo zelene koridore, to bi bio veliki napredak za sve nas - istakao je predsednik.

Tema razgovora su bili granični prelazi, i predsednik kaže da se samo na papirologiji za pet godina izgubi ogroman novac.

- Naša su četiri od pet najprometnijih prelaza u ovom delu Evrope. U svakom slučaju još mnogo ćemo morati da uradimo. Ovo je sve realno i konkretno, bez praznih priča tipa sutra ćete u Evropu i tako dalje. I mi i oni znamo da oni neko vreme neće da odlučuju o tome. Ovo su ozbiljne i značajne reforme, biće i teških stvari za nas, ali tražićemo da od nečega budemo oslobođeni i da dobijemo više vremena. Videćemo kako će to izgledati sa nabavkama sa Kinom - istakao je Vučić.

Izvor: Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.