Uvoz proizvoda: Obožavam belorusku čokoladu

Izvor: B92, 03.Dec.2019, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvoz proizvoda: "Obožavam belorusku čokoladu"

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenk danas su razgovarali o ekonomskoj saradnji dve države.

Što se tiče pitanja šta Srbi kupuju, kaže Vučić, kupuju ono što je jeftnije i kvalitetnije.

Vučić je, pri tome naveo kako mnogo toga jeftinijeg i kvalitetnijeg može da se pronađe u Belorusiji, a kao primer naveo da on lično obožava belorusku čokoladu.

"Danas sam dobio mnogo suhomesnatih proizvoda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Belorusije, uz veličanstvenu ikonu Svetog Nikole", pohvalio se poklonom predsednik Vučić i izrazio uverenje da ako dve zemlje budu sarađivale više, da će i građani veću pažnju pridati beloruskim proizvodima.

"Kupili smo nemali broj beloruskih mašina, za vatrogasce i kopove u Boru. Spremni smo i u budućnosti da sarađujemo. Kod nas postoje tenderske procedure, ali smo uvek spremni da pronađemo način da, ako je ista cena i kvalitet, kupimo beloruske proizvode. Znamo koliko oni pedantno, čisto i ozbiljno rade", rekao je Vučić.

Pozvao je beloruske kompanije da više proizvoda izvoze u Srbiju. Naglasio je da je on, kao predsednik Srbije i čovek koji voli Belorusiju, uvek spreman da pozove građane da probaju tu čokoladu, i da vide da li te mašine mogu da ostvare što traže.

Predsednik Srbije je naveo da Srbija i Belorusija mogu dalje da unapređuju saradnju, kako bi se ekonomska razmena uvećala do 500 miliona dolara na godišnjem nivou.

"Srbija i Belorusija su istinski prijateljske zemlje, bratski narodi i uvek smo srećni i zadovoljni kada Belorusija beleži dobre rezultate u ekonomiji i drugim sferama", rekao je Vučić.

Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je predsednik Belorusije primetio značajan napredak u odnosu na pre nekoliko godina, koji se, kaže, ne vidi samo kroz podatke o stopi rasta, smanjenoj stopi nezaposlenosti ili javnom dugu, već i po onome što je urađeno u Beogradu, a što pokazuje koliko sam grad i zemlja napreduju.

Kako je rekao, sa Lukašenkom je razgovarao i o podizanju robne razmene dve zemlje do 500 miliona evra, o tome kako da se radi na formiranju zajedničkih preduzeća kako bi plasirali robu na treća tržišta, kako da se razvija industrijska saradnja sa postojećim kapacitetima, o razvoju saradnje u agrokompleksu, zajedničkim projektima u građevinarstvu...

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.