Uspešna godina iza Železare, prihod 750 miliona dolara

Izvor: N1 televizija, 18.Dec.2017, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspešna godina iza Železare, prihod 750 miliona dolara

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa predsednikom HBIS grupe Ju Jongom koji ju je izvestio o poslovanju Železare Smederevo u ovoj godini i planovima za 2018. godinu, kada se očekuje proizvodnja 1,8 tona čelika.

Predsednik HBIS grupe saopštio je da je u ovoj godini u Železari Smederevo proizvedena 1,5 miliona tona čelika i ostvareni prihodi od 750 miliona dolara, što je znatno više nego u prošloj godini. On je najavio da je za narednu godinu projektovana >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << proizvodnja od 1,8 tona čelika i prihod od milijardu dolara.

Ju je izvestio Brnabić da su ispunjeni planovi kada su u pitanju investicije u Železari, naročito u oblasti infrastrukture, obnove postrojenja i zaštite životne sredine. Najavio je da će nastaviti kontinuiran rad na poboljšanju uslova rada i radnom okruženju i obukama zaposlenih.

Na sastanku je bilo reči i o razvoju srpsko-kineskog industrijskog parka, zamišljenog kao zajedničko preduzeće, koji će omogućiti dolazak većeg broja kineskih investitora u Srbiju, navodi se u saopštenju.

Branbić je čestitala predstavnicima HBIS grupe na postignutim rezultatima i istakla da će Vlada Srbije sa svojim resornim ministarstvima nastaviti da pruža svu neophodnu pomoć, kako bi Železara Smederevo nastavila da ostvaruje dobre rezultate.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijerka Srbije s predsednikom kineske firme u Smederevu

Izvor: Beta, 18.Dec.2017

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa Ju Jongom, predsednikom HBIS Grupe - nekadašnje Smederevske železare.Vlada je saopštila da je predsednik HBIS grupe rekao je da je ove godini u Železari Smederevo proizvedena 1,5 miliona tona čelika i ostvaren prihod od 750 miliona dolara,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.