Uskoro ćete na robi u radnjama primetiti jedan žig – šta to znači

Izvor: RTS, 15.Jun.2020, 08:36

Uskoro ćete na robi u radnjama primetiti jedan žig – šta to znači

Danas startuje novi projekat Privredne komore Srbije – "Stvarano u Srbiji". To je jedan od načina za pomoć i promovisanje srpske ekonomije. Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je za RTS da to nije jednostavna kampanja koja se bavi promocijom domaćih proizvoda, već potpuno nova filozofija.
Marko Čadež je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da je stvoren kolektivni žig koji se zove "čuvarkuća".

Kako je objasnio, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << to neće značiti samo da je neki proizvod proizveden u Srbiji, već će govoriti i na koji način je proizveden, kojeg je kvaliteta i koliko je uloženo domaćeg znanja, sirovina i rada.
"Kupac kada vidi žig u radnjama, on zna da je u taj proizvod uloženo više od 80 odsto rada i vrednosti odavde", poručio je Čadež.
Napominje da je to nova filozofija za kupce, jer znaju da su u neki proizvod uključeni domaći dobavljači, a na taj način se stvara novac za renoviranje škola.
"Zašto bismo nešto uvozili ako imamo isti kvalitet ovde? To je ‚čuvarkuća‘ i na taj način čuvamo kuću", poručio je Čadež. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počeo novi projekat Privredne komore Srbije "Stvarano u Srbiji"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2020

Počeo  je novi projekat Privredne komore Srbije "Stvarano u Srbiji", kao jedan od načina za pomoć i promovisanje srpske ekonomije...Firme koje žele da njihovi proizvodi nose ovu prestižnu oznaku kvaliteta mogu da se prijave od sutra preko sajta stvaranousrbiji.rs, poručio je danas predsednik Privredne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

USKORO NA POJEDINIM NAMIRNICAMA SPECIJALNA OZNAKA: Neki proizvodi imaće "čuvarkuću" na sebi, a evo šta to znači

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2020

Danas startuje novi projekat Privredne komore Srbije – "Stvarano u Srbiji"...To je jedan od načina za pomoć i promovisanje srpske ekonomije...Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je da to nije jednosavna kampanja koja se bavi promocijom domaćih proizvoda, već potpuno nova filozofija...Marko...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.