USKORO NA POJEDINIM NAMIRNICAMA SPECIJALNA OZNAKA: Neki proizvodi imaće čuvarkuću na sebi, a evo šta to znači

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2020, 09:14

USKORO NA POJEDINIM NAMIRNICAMA SPECIJALNA OZNAKA: Neki proizvodi imaće "čuvarkuću" na sebi, a evo šta to znači

Danas startuje novi projekat Privredne komore Srbije – "Stvarano u Srbiji".

To je jedan od načina za pomoć i promovisanje srpske ekonomije.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je da to nije jednosavna kampanja koja se bavi promocijom domaćih proizvoda, već potpuno nova filozofija.

Marko Čadež je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da je stvoren kolektivni žig koji se zove "čuvarkuća".

Kako je objasnio, to >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << neće značiti samo da je neki proizvod proizveden u Srbiji, već će govoriti i na koji način je proizveden, kojeg je kvaliteta i koliko je uloženo domaćeg znanja, sirovina i rada.

- Kupac kada vidi žig u radnjama, on zna da je u taj proizvod uloženo više od 80 odsto rada i vrednosti odavde - poručio je Čadež.

Napominje da je to nova filozofija za kupce, jer znaju da su u neki proizvod uključeni domaći dobavljači, a na taj način se stvara novac za renoviranje škola.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.