Uniqa pokreće investicijski program vrijedan pola milijarde eura

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Jan.2016, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uniqa pokreće investicijski program vrijedan pola milijarde eura

BEČ - Osiguravateljska grupa Uniqa pokrenut će višegodišnji investicijski program u ukupnom iznosu od 500 milijuna eura kako bi se pripremila za budućnost u IT-u i korisničkim uslugama.

- Bit će to najveći ikad investicijski i inovacijski program u povijesti kompanije, izjavio je izvršni direktor Andreas Brandsteter.

U prvoj godini (2016. godine) rezultat će u odnosu na 2015. biti "znatno smanjen", objavila je UNIQA u ponedjeljak navečer. Na to će, osim opterećenja >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << prihoda investicijama uticati i niske kamatne stope.

Za godinu koja je završila, UNIQA je na putu najboljeg godišnjeg rezultata u povijesti, o čemu će podaci biti dostupni u drugom tjednu ožujka.

Do rujna zarada iz redovnog poslovanja iznosila je 301,9 mil. eura, a godišnja prognoza je - uz pretpostavku stabilnih uvjeta - 425-450 mil. eura . Usprkos opsežnom investicijskom programu, koji je dobio zeleno svjetlo Nadzornog odbora u ponedjeljak, UNIQA se čvrsto drži politike povećanja godišnje dividende po dionici, potvrđeno je.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.