Uložili 100 miliona evra u Pančevo, biće toga još: Stižu novi nemački investitori

Izvor: B92, 15.Maj.2019, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uložili 100 miliona evra u Pančevo, biće toga još: Stižu novi nemački investitori

Pančevo -- Nakon pokretanja proizvodnje u nemačkoj kompaniji ZF, gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov najavljuje dolazak još dva investitora iz Nemačke.

"Nadam se da ćemo imati zadovoljstvo da saopštimo odluku o dolasku još jednog investitora do kraja ove godine, a drugu već početkom sledeće", kaže Pavlov.

Napominje da je reč o "ozbiljnim stranim direktnim investicijama sa velikim nivoom ulaganja", ali za sada nije mogao da iznosi detalje, osim da ukaže na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to da je reč o investitorima iz Nemačke.

Osim ZF-u, placeve u Severnoj poslovnoj zoni Pančevo je prodalo i domaćim privrednicima, a gradonačelnik očekuje da će već tokom proleća oni započeti poslovanje.

Gradska vlast, kaže, sprovodi aktivnosti na proširenju zone za novih 25 hektara pa bi ova zona tako došla do površine od blizu 100 hektara.

Prema rečima gradonačelnika, ZF je u prvu fazu investicije uložio 100 miliona evra i izgradio fabriku za proizvodnju auto-komponenti.

U nastavku realizacije druge faze planira se proširenje proizvodnje na dodatnih 30 hiljada kvadratnih metara i formiranje razvojno-istraživačkog centra za šta bi trebalo da se izdvoji dodatnih 60 miliona evra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U PANČEVO ULOŽILI 100 MILIONA EVRA Najavljen dolazak novih investitora iz Nemačke

Izvor: Blic, 15.Maj.2019

Nakon pokretanja proizvodnje u nemačkoj kompaniji ZF, gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov najavljuje dolazak još dva investitora iz Nemačke.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.