Ugostitelji svakom drugom gostu ne izdaju račun

Izvor: Beta, 20.Avg.2014, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugostitelji svakom drugom gostu ne izdaju račun

BEOGRAD, 20. avgusta 2014. (Beta) - Ugostitelji u Srbiji svakom drugom gostu ne izdaju fiskalni račun, navela je u sredu Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

"Da bi izbegli kaznu zbog neizdavanja fiskalnog računa sve više ugostitelja izdaje takozvane medjuračune, na kojima ljubazno mole goste da sačekaju fiskalni račun, koji gosti uglavnom i ne zatraže", ističe se u saopštenju NALED-a.

Istraživanje NALED-a i Američke agencije za medjunarodni razvoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << (USAID) je pokazalo da 60 odsto gradjana ne traži fiskalni račun, a 84 odsto ne bi prijavilo kafić koji krši zakon.

"Poseban problem predstavlja to što je svakom petom gradjaninu neprijatno da traži račun, dok 18 odsto smatra da bi država trebalo sama da vodi računa ko će da plati porez", naveo je NALED.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

NALED: Ugostitelji svakom drugom gostu ne izdaju račun

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Avg.2014

Ugostitelji u Srbiji svakom drugom gostu ne izdaju fiskalni račun, ukazala je danas Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED)..."Da bi izbegli kaznu zbog neizdavanja fiskalnog računa sve više ugostitelja izdaje takozvane međuračune, na kojima ljubazno mole goste da sačekaju fiskalni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.