Uđeš i izađeš: Otvoren prvi Amazonov supermarket bez kase

Izvor: B92, 27.Feb.2020, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uđeš i izađeš: Otvoren prvi Amazonov supermarket bez kase

Sijetl -- Kompanija Amazon otvorila je svoj prvi supermarket bez kase, u kom nema čekanja u redu ni kupovine u kešu ili provlačenjem kartica na kasi.

Supermarket "Go groceri" otvoren je u Sijetlu, gradu u kom je Amazon i osnovan. Kupci se registruju prilikom ulaska u prodavnicu skeniranjem aplikacije na mobilnom telefonu. Kamere i senzori prate šta je uzeto sa polica, a naplata se vrši sa Amazonovog naloga po izlasku iz prodavnice.

"Volim pogodnost bukvalnog grabljenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i odlaska", rekao je Art Kuniiuki, menadžer za plate koji je u novotvorenom marketu kupio čokoladu, testenine i još neke namirnice, prenosi AP.

Prilikom porodične kupovine samo jedan telefon se skenira i preko njega vrši kupovina i sve što uzimaju iz prodavnice naplaćuje se sa kartice korisnika koji je skenirao telefon prilikom ulaska.

U Los Anđelesu planiraju da otvore prodavnicu namirnica, ali drugog tipa, u kom neće koristiti tehnologiju bez kase, ali detalje još ne žele da iznose. Kompanija ne želi da saopštava ni da li planira da otvori još ovakvih prodavnica, prenosi Sputnjik.

Amazon nije jedini koji želi da otvara prodavnice bez čekanja u redu i bez novčanika. Ranije ovog meseca je "7/Ileven" najavio testiranje takve prodavnice u Irvingu u Teksasu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Otvoren prvi Amazonov supermarket bez kase

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Feb.2020

Sijetl - Kompanija Amazon otvorila je svoj prvi supermarket bez kase, u kom nema čekanja u redu ni kupovine u kešu ili provlačenjem kartica na kasi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.