UDAR na jednu od vodećih kompanija: EU kažnjava Gugl sa oko 4,3 milijarde evra?

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2018, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UDAR na jednu od vodećih kompanija: EU kažnjava Gugl sa oko 4,3 milijarde evra?

Kazna Evropske komisije će premašiti prošlogodišnju rekordnu kaznu od 2,4 milijarde evra

Evropska unija će danas kazniti američku kompaniju Gugl sa oko 4,3 milijarde evra zbog korišćenja njenog operativnog sistema android za blokiranje rivala, javlja agencija "Blumberg" pozivajući se na neimenovani izvor upoznat sa odlukom EU.

Pročitajte i:

To će, kako ocenjuje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << njujorška agencija, biti nova rekordna kazna za kršenje pravila konkurencije.

Izrečenom kaznom će se staviti tačka na istragu koju je EU pokrenula povodom ugovora koje je Gugl sklopio sa proizvođačima telefona i operaterima mobilnih mreža.

, koja je izrečena nakon istrage pokrenute zbog Guglovog favorizovanja sopstvenih usluga za onlajn kupovinu.

Evropska komesarka za zaštitu konkurencije Margret Vestager će na današnjoj konferenciji za novinare saopštiti odluku o kazni Guglu, saopštila je EK.

Evropski regulator bi mogao kazniti kompaniju iznosom koji je jednak 10 odsto njenih godišnjih prihoda, odnosno sa oko 11,1 milijardi dolara, prenose svetski mediji.
Pogledaj vesti o: Android,   Nju Jork

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU kaznila „Gugl“ sa pet milijardi dolara

Izvor: Vostok.rs, 18.Jul.2018

Regulatorno telo EU je izreklo kaznu kompaniji "Gugl" u visini od pet milijardi dolara zbog zloupotrebe dominacije svog "Android" operativnog sistema.. . "Guglu" je u sredu određena novčana kazna nakon što je EU proglasila američku kompaniju krivom zbog korišćenja "Android" operativnog sistema...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.