U prvom kvartalu Srbija ostvarila rast od više od plus jedan odsto

Izvor: B92, 30.Apr.2021, 13:13

"U prvom kvartalu Srbija ostvarila rast od više od plus jedan odsto"

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vućić objavio je izvanredne vesti za srpsku ekonomiju na Instagramu.

"Poštovani građani Srbije, hoću da vas obavestim da smo planirali da stopa rasta u prvom kvartalu ove godine bude minus 1,3 odsto jer smo imali strahovito visoku bazu prošle godine od plus 5,2 odsto u prvom kvartalu, da bismo na kraju godine uspeli da dostignemo šest odsto", naveo je Vučić u video-snimku na Instagramu.

"Međutim, imam izvanredne vesti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za vas, ne mogu da sakrijem svoju sreću i ponos jer se nalazim na čelu zemlje koja je to uspela. U prvom kvartalu Srbija je ostvarila rast od više od plus jedan, to je enormna razlika u odnosu na ono što smo očekivali. Na primer, Nemačka je očekivala minus 1,5 odsto ali ima 1,7", rekao je predsednik Srbije.

"Srbija ide napred strahovitom brzinom zahvaljujući narodu Srbije, i ako budemo imali 11,5 odsto u drugom kvartalu, a verujem da možemo, jer je planirano 10 odsto, bićemo šampioni u Evropi po stopi rasta“, rekao je Vučić.

"Sve to možemo samo ako nam pomognete, vakcinišete se i vratimo se radu i svom poslu“, završio je Vučić obraćanje građanima Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: Rast veći od očekivanog, hvala građanima Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je Srbija u prvom kvartalu ostvarila rast veći od plus jedan odsto i zahvalio građanima što su doprineli ovakvom ekonomskom uspehu...Vučić se obratio građanima video porukom na instagram nalogu "budućnostsrbijeav", navodeći da ima izvanredne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.