"U prvom kvartalu Srbija ostvarila rast od više od plus jedan odsto"

Predsednik Srbije Aleksandar Vućić objavio je izvanredne vesti za srpsku ekonomiju na Instagramu.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 30.04.2021.

12:58

Foto: Epa/ROBERT GHEMENT

"Poštovani građani Srbije, hoću da vas obavestim da smo planirali da stopa rasta u prvom kvartalu ove godine bude minus 1,3 odsto jer smo imali strahovito visoku bazu prošle godine od plus 5,2 odsto u prvom kvartalu, da bismo na kraju godine uspeli da dostignemo šest odsto", naveo je Vučić u video-snimku na Instagramu.

"Međutim, imam izvanredne vesti za vas, ne mogu da sakrijem svoju sreću i ponos jer se nalazim na čelu zemlje koja je to uspela. U prvom kvartalu Srbija je ostvarila rast od više od plus jedan, to je enormna razlika u odnosu na ono što smo očekivali. Na primer, Nemačka je očekivala minus 1,5 odsto ali ima 1,7", rekao je predsednik Srbije.

"Srbija ide napred strahovitom brzinom zahvaljujući narodu Srbije, i ako budemo imali 11,5 odsto u drugom kvartalu, a verujem da možemo, jer je planirano 10 odsto, bićemo šampioni u Evropi po stopi rasta“, rekao je Vučić.

"Sve to možemo samo ako nam pomognete, vakcinišete se i vratimo se radu i svom poslu“, završio je Vučić obraćanje građanima Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: