U Sloveniji proizvedeno 2.700 tona papira za izbore u Turskoj

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Avg.2015, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Sloveniji proizvedeno 2.700 tona papira za izbore u Turskoj

LJUBLJANA - Slovenska tvornica papira Radeče dobila je posao izrade papira na kojem će se tiskati glasački listići za parlamentarne izbore u Turskoj koji su raspisani za 1. studenog ove godine, zaposlivši tako sve svoje kapacitete, radom u četiri smjene.

Direktor tvornice papira Igor Rakuša potvrdio je u utorak za Hinu da su već izradili 2700 tona papira, ali nije želio otkriti vrijednost posla jer se radi o poslovnoj tajni.

Tvornica koja je nekoć radila specijalni >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << papir za tiskanje tolara, prve slovenske nacionalne valute, završila je 2013. godine u stečaju, ali je reorganizirana i sada uspješno posluje, temeljeći svoje poslovne rezultate na izvozu. Ove godine očekuje rekordni prihod od 40 milijuna eura.

Tvornica papira Radeče izvozi 97 posto svoje proizvodnje u preko 40 zemalja, a ima iskustva i s papirom za glasačke listiće jer je prije nekoliko godina dobila sličnu narudžbu iz BiH.

U slovenskim medijima ovih se dana pojavila informacija da će se u Sloveniji i tiskati glasački listići za izbore u Turskoj, što bi upitnim mogla ocijeniti turska oporba koja se boji manipulacija izbornim rezultatom. Direktor slovenske tvornice tvrdi da se radilo o pogrešnoj informaciji i da je u Radeču izrađen samo papir za obrasce na kojima će glasači zaokruživati imena kandidata za turski parlament.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Turskoj papir za izbore iz Slovenije

Izvor: B92, 25.Avg.2015

Slovenačka fabrika papira Radeče dobila je posao izrade papira na kojem će se štampati glasački listići za parlamentarne izbore u Turskoj...Fabrika je tako zaposlila sve svoje kapacitete, radom u četiri smene...Direktor fabrike papira Igor Rakuša potvrdio je za Hinu da su već izradili 2.700...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.