U Sarajevo stigla oprema od 1,3 miliona evra za borbu protiv korone

Izvor: Capital.ba, 16.Jul.2020, 13:46

U Sarajevo stigla oprema od 1,3 miliona evra za borbu protiv korone

SARAJEVO – EU je dopremila u Sarajevo donaciju u opremi namijenjenu za borbu protiv virusa korona vrijednu 1,3 miliona evra koja će narednih dana biti distribuirana bolnicama širom Republike Srpske i Federacije BiH (FBiH), a, između ostalog, sadrži 28 visokokvalitetnih respiratora, 20 ultrazvučnih aparata i 2.000 pulsnih uređaja za mjerenje nivoa kiseonika u krvi. Oprema će, u skladu sa principima raspodjele koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << je odobrio Savjet ministara, biti raspoređena zdravstvenim centrima u Doboju, Tuzli, Bihaću, Trebinju, Bijeljini, Istočnom Sarajevu, Sarajevu, Foči i Mostaru, odnosno bolnicama sa kapacitetima za intenzivnu njegu. Isporuci opreme prisustvovali su šef Delegacije EU u BiH Johan Zatler, ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković i rezidentni predstavnik UNDP-a u BiH Steliana Nedera. Zatler je ocijenio da je riječ o značajnoj pomoći BiH u vrijeme kada raste broj zaraženih virusom korona i kada je prosjek godina oboljelih sve niži. On je obećao da će EU, kao najveći trgovinski partner, donator i investitor u BiH, nastaviti da podržava BiH u borbi protiv virusa korona, za koji je istakao da ne poznaje granice, ni diskriminaciju. “Nastaviću da obezbjeđujem ovakve vidove pomoći”, rekao je novinarima Zatler i dodao da EU ostaje uz građane BiH. Turkovićeva je zahvalila za vrijednu opremu i istakla da je riječ o sofisticiranim uređajima, gotovo najboljim koji se mogu naći na svjetskom tržištu, koji dolaze u BiH u vrijeme porasta broja oboljelih. Prema njenim riječima, ova donacija je siguran znak da se BiH ozbiljno razmatra da bude punopravan član EU. “Imamo ozbiljnu podršku EU, a sve ostalo je do nas”, zaključila je Turkovićeva. Donirana oprema nabavljena je u skladu sa standardima EU za javne nabavke putem projekta koji sprovodi UNDP BiH. “UNDP je ponosan što je partner EU u pružanju strateške pomoći BiH u borbi protiv virusa korona”, rekla je Nedera, ističući da je UNDP usmjeren i na oporavak posljedica koje je virus korona nanio ekonomiji i društvu. Oprema koju je donirala EU narednih dana biće podijeljena zdravstvenim centrima širom BiH i dio je ukupne pomoći EU od sedam miliona evra za borbu BiH protiv virusa korona. Srna Чланак U Sarajevo stigla oprema od 1,3 miliona evra za borbu protiv korone се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

POMOĆ ZA BOLNICE U SRPSKOJ I FEDERACIJI Iz EU stigla oprema vredna 1,3 miliona evra

Izvor: Blic, 16.Jul.2020

EU je dopremila u Sarajevo donaciju u opremi namenjenu za borbu protiv korona virusa vrednu 1,3 miliona evra koja će narednih dana biti distribuisana bolnicama širom Republike Srpske i Federacije BiH (FBiH), a, između ostalog, sadrži 28 visokokvalitetnih respiratora, 20 ultrazvučnih aparata i 2.000...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.