U Evropskoj uniji smanjena industrijska proizvodnja

Izvor: Capital.ba, 14.Avg.2019, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Evropskoj uniji smanjena industrijska proizvodnja

BRISEL, Sezonski prilagođena industrijska proizvodnja u junu 2019. godine, u odnosu na prethodni mjesec, smanjila se na nivou Evropske unije za 1,5 odsto, a u evrozoni za 1,6 odsto, današnji su podaci Eurostata, statističke kancelarije Evropske unije. U usporedbi s istim razdobljem 2018. godine, industrijska proizvodnja je smanjena za 1,9 odsto u EU i za 2,6 odsto u evrozoni. Prema podacima Eurostata, najveći pad industrijske >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << proizvodnje na mjesečnom nivou, od 8,8 odsto, zabilježen je u Irskoj, a potom u Danskoj za 7,6 odsto. U istom razdoblju najviši rast industrijske proizvodnje na mjesečnom nivou od 1,8 posto je zabilježen u Litvi i Malti, te Latviji 1,5 odsto. Najveći pad proizvodnje u odnosu na prethodni mjesec ostvaren je u kategoriji kapitalnih dobara i to za 3,5 odsto u EU, te za 4,0 odsto u eurozoni kao i netrajnih proizvoda široke potrošnje čija proizvodnja je opala 2,2 odsto u EU a 2,8 odsto u evrozoni. Najveće smanjenje industrijske proizvodnje u junu 2019. godine, u odnosu na isto razdoblje 2018. godine, zabilježeno je u Njemačkoj 6,2 odsto, te u Hrvatskoj i u Portugalu od po 5,6 odsto, dok je najveće povećanje zabilježeno u Estoniji i to za 7,4 odsto te Latviji 4,4 odsto i Danskoj 4,2 odsto. Najveći pad industrijske proizvodnje na godišnjem nivou ostvaren je u proizvodnji kapitalnih dobara i to za 3,7 odsto u EU i za 4,4 odsto u evrozoni. Fena Чланак U Evropskoj uniji smanjena industrijska proizvodnja се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Današnji promet na Banjalučkoj berzi premašio 70.000 KM

Izvor: Capital.ba, 14.Avg.2019

BANJALUKA, Na Banjalučkoj berzi danas je ostvaren promet od 70.395 KM u 49 zaključenih poslova, podaci su sa Berze. Najveći promet od 36.173 KM ostvaren je trgovanjem obveznicama Republike Srpske – izmirenje ratne štete devet po kursu od 98 KM. Najveći rast vrijednosti od 20 odsto zabilježen...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.