Trump otkazao razgovore s talibanima

Izvor: SEEbiz.eu, 08.Sep.2019, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trump otkazao razgovore s talibanima

WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump otkazao je planirane mirovne pregovore s talibanima, objavio je u subotu na svom Twitter profilu.

Trump je napisao kako su tajni, odvojeni sastanci s talibanskim čelnicima i afganistanskim predsjednikom Ashrafom Ghanijem trebali >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << biti održani u nedjelju u Camp Davidu, no da su otkazani.

Američki predsjednik je kao razlog naveo to što su talibani priznali da stoje iza napada u Kabulu u kojoj je ubijen jedan američki vojnik, uz 11 drugih ljudi.

"Odmah sam otkazao susret i mirovne pregovore", napisao je Trump.

"Kakvi su to ljudi koji bi toliko ubijali da bi naizgled ojačali svoju pregovaračku poziciju?", upitao se.

U četvrtak su u Kabulu, u napadu automobilom bombom u blizini NATO-vog sjedišta, ubijena dva vojnika iz tog saveza, Amerikanac i Rumunj. Sveukupno je ubijeno 12 ljudi.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.