Tramp otkazao sastanak sa Talibanima

Izvor: B92, 08.Sep.2019, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp otkazao sastanak sa Talibanima

Predsednik SAD Donald Tramp saopštio je da je otkazao tajni sastanak koji je trebalo da održi sa talibanima i avganistanskim zvaničnicima u Kemp Dejvidu.

On je na Tviteru napisao da je sastanak otkazan zbog napada talibana u Kabulu u kojem je u četvrtak poginulo 11 osoba, uključujući jednog američkog vojnika, javio je AP.

Tramp je naveo da je "otkazao mirovne pregovore" i upitao se ko bi "ubio toliko ljudi da bi naizgled ojačao svoju poziciju" u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pregovorima.

On je dodao da ako talibani ne mogu da poštuju primirje tokom pregovora, onda "oni verovatno nemaju moć" da ispregovaraju mirovni sporazum.

Napad se dogodio u trenutku kada su se SAD i talibani nadali da su blizu postizanja mirovnog sporazuma, navodi AP.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trump otkazao razgovore s talibanima

Izvor: SEEbiz.eu, 08.Sep.2019

WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump otkazao je planirane mirovne pregovore s talibanima, objavio je u subotu na svom Twitter profilu...Trump je napisao kako su tajni, odvojeni sastanci s talibanskim čelnicima i afganistanskim predsjednikom Ashrafom Ghanijem trebali biti održani u nedjelju...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Talibani kritikovali Trampa zbog otkazivanja mirovnih pregovora

Izvor: VOA, 08.Sep.2019

Avganistanski pokret Taliban osudio je odluku predsednika Trampa da otkaže mirovne pregovore sa pobunjeničkom grupom, tvrdeći da su američki posrednici bili zadovoljni dogovorom koji su obe strane postigle u Dohi i da je 23. septembar bio određen kao datum da se pređe na sledeći korak - početak...

Nastavak na VOA...

Talibani: SAD će pretrpeti najviše gubitaka

Izvor: B92, 08.Sep.2019

Kabul -- Odluka Donalda Trampa da otkaže mirovne pregovore sa predstavnicima talibanima samo će dovesti do novih gubitaka američkih života, upozorili su danas talibani..."Amerikanci će pretrpeti više gubitaka nego bilo ko drugi zbog otkazivanja pregovora", poručio je u saopštenju portparol talibana...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.