Tri funkcionera DF puštena iz pritvora, episkop Metodije na VMA

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Dec.2019, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri funkcionera DF puštena iz pritvora, episkop Metodije na VMA

Lideri Demokratskog fronta, Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i poslanik Milun Zogović, jutros su pušteni iz pritvora, prenosi portal In4S.

Poslanici DF-a su uhapšeni u akciji policije u parlamentu, zbog protivljenja usvajanju Zakona o slobodi veroispovesti, koji, između ostalog, predviđa podržavljenje imovine Mitropolije crnogorsko primorske i još tri eparhije na teritoriji Crne Gore.

Njima je bio određen pritvoru do 72 sata, bez obzira na činjenicu da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << im nije skinut poslanički imunitet, a delo za koje se terete nije zaprećena kazna preko pet godina.

Iz tih razloga, oni su se odlučili da započnu štrajk glađu u pritvoru, prenosi IN4S.

Episkop Metodije hospitalizovan na VMA

Episkop dioklijski Metodije koji je prošle noći uz druge građane pretučen na mostu na Đurđevića Tari u Crnoj Gori, hospitalizovan je na VMA u Beogradu, preneo je portal In4S pozivajući se na nezvanične izvore.

Postoji, naime, sumnja da je nakon preksinoćnjih događaja zadobio teže povrede unutrašnjih organa, s posledničnim unutrašnjim krvarenjem, naveo je portal.

Iako je vladika Metodije kazao da se oseća dobro i da ne osuđuje policajce i želi da se sačuva mir, on je ipak nakon dodatnih pregleda zadržan na Vojnomedicinskoj akademiji.

Portal je objavio i fotografije episkopa Metodija u bolničkom krevetu.

Do sukoba građana i policije došlo je tokom protesta u više gradova Crne Gore zbog usvajanja u crnogorskoj skupštini spornog Zakona o slobodi veoispovesti, za koji kritičari tvrde da je uperen protiv Srpske pravoslavne crkve i njene imovine u Crnoj Gori.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TRI FUNKCIONERA DEMOKRATSKOG FRONTA PUŠTENA IZ PRITVORA: Mandić, Knežević i Zogović na slobodi (FOTO)

Izvor: Kurir, 28.Dec.2019

Lideri Demokratskog fronta, Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i poslanik Milun Zogović, jutros su pušteni iz pritvora, prenosi portal In4S.

Nastavak na Kurir...

Crna Gora: Lideri Demokratskog fronta pušteni iz pritvora

Izvor: Danas, 28.Dec.2019

Lideri Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i poslanik Milun Zogović pušteni su jutros iz pritvora, objavio je DF na svojoj fejsbuk stranici, prenela je Televizija Crne Gore.

Nastavak na Danas...

Boj se bije, bije: Uhapšeni poslanici pevali u marici /video/

Izvor: 011vodič.com, 28.Dec.2019

Poslanik Milun Zogović, koji je upravo izašao iz zatvora, snimio je telefonom kako uhapšeni poslanici Demokratskog fronta pevaju u marici i tako pokazuju da nema straha od režima.. . Poslanici Demokratskog fronta, koje je crnogorska policija uhapsila dok su obavljali svoju obavezu u Skupštini...

Nastavak na 011vodič.com...

Odvode Srbe na informativne razgovore: Vođa „Noćnih vukova Crna Gora“ pozvan u policiju

Izvor: Večernje novosti, 28.Dec.2019

Bulatović je kazao da ga je policija pozvala na informativni razgovor, povodom dešavanja u Crnoj Gori izazvanih usvajanjem takozvanog Zakona o slobodi veroispovesti Vođa Motorističkog kluba „Noćni vukovi Crna Gora“ Vukoman Bulatović pozvan je na informativni razgovor u...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.