Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Dec.2019, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici DF Mandić, Knežević i Zogović pušteni iz pritvora

Poslanici Demokratskog fronta, Andrija Mandić, Milan Knežević i Milun Zogović pušteni su na slobodu jutros oko tri sata, prenose Vijesti.

Njima je sinoć, nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu, određeno zadržavanje do 72 sata. Tada je saopšteno da trojica poslanika DF-a počinju štrajk glađu.

Sud je po žalbi odbrane ukinuo zadržavanje.

Demokratski front je za danas u 13 sati zakazao pres konferenciju u Skupštini Crne Gore.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Pravni savetnik poslanika DF-a, advokat Dražen Medojević, kazao je sinoć da se Zogoviću na teret stavlja napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, dok se Mandić i Knežević terete za sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Svoj trojici se na teret stavlja da su napali, odnosno sprečavali da radi, Ivana Brajovića.

Skupština Crne Gore preksinoć je usvojila Zakon o slobodi veroispovesti. Usvajanju zakona prethodili su incidenti u Skupštini nakon odbijanja amandmana Mitropolije crnogorsko-primorske na predloženi Zakon o slobodi veroispovesti, koje je u skupštinsku proceduru stavio Demokratski front. Nakon incidenta su uhapšene 22 osobe - 18 poslanika DF-a i još četiri osobe.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.