Tražio sam da nas izuzmu iz sistema kvota za čelik

Izvor: B92, 30.Okt.2019, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tražio sam da nas izuzmu iz sistema kvota za čelik"

Brisel -- Predsednik Vučić zamolio je predsednika Evropske komisije Žan Klod Junkera tokom sastanka u Briselu da EU izuzme Zapadni Balkan iz svog sistema kvota za čelik.

"Bila je jedna stvar koju sam stavio u fokus razgovora, a to je bila Železara. Moja ideja je da se borim za Srbiju, ali i Severnu Makedoniju i Bosnu i Hercegovinu, jer i one imaju čeličane. Apelovao sam da izuzmu Zapadni Balkan iz svog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sistema kvota", preneo je sinoć novinarima Vučić.

Kazao je da smo mi na Balkanu mali, i da bi sa kvotama koje imamo izgubili posao, koji je za nas veoma važan.

"Mislim da bi bila izvanredna odluka da se izuzme Zapadni Balkan iz sistema kvota. Za mene je to bilo veoma važno", kazao je Vučić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić u Briselu: "Tražio sam da nas IZUZMU iz sistema kvota za čelik"

Izvor: Blic, 30.Okt.2019

Predsednik Vučić zamolio je predsednika Evropske komisije Žan Klod Junkera tokom sastanka u Briselu da EU izuzme Zapadni Balkan iz svog sistema kvota za čelik.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.