Švajcarski Namics investira u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2015, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarski Namics investira u Srbiji

Vodeća švajcarska kompanija za softverski inženjering Namics najavila je, otvaranjem predstavništva u Beogradu, dugoročne investicije u Srbiji sa ciljem da u prve tri godine zaposli 50 visokokvalifikovanih stručnjaka iz oblasti veb inženjeringa.

U pitanju je prva investicija ove kompanije u ogranak van teritorija Švajcarske i Nemačke, a odluka je doneta nakon opsežnog istraživanja tržišta i sprovedenih analiza.

Ambasador Švajcarske u Beogradu Žan Danijel >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ruh izjavio je da je za švajcarske investitore već duže vreme Srbiju vide kao dobru privrednu destinaciju, a činjenica da je Namics odlučio da otvori predstavništv je vrlo ozbiljna stvar, jer je u pitanju kompanija koja prvi put od svog osnivanja 1995. godine otvara kancelariju u nekoj drugoj zemlji osim Švajcarske ili Nemačke.

Standardi koje Namics postavlja u veb industriji i kvalifikacije koje traži od inženjera vrlo su visoki jer je u pitanju kompanija koja je poznata po tome da svoje klijente pronalazi gotovo isključivo na Forbsovoj listi top 500 najuspešnijih kompanija na svetu i po pravilu je svake godine ili najbolja, ili među nekoliko najboljih veb kompanija u Švajcarskoj.

Činjenica da je za svoju šestu lokaciju, pored Sent Galena, Ciriha, Frankfurta, Minhena i Hamburga izabrala baš Beograd, mnogo govori o kvalitetu stručnjaka koje ima Srbija, izjavio je Ruh dodavši da će "investicije poput ovih ne samo osnažiti i unaprediti IT tržište u Srbiji već i pomoći sprečavanju odliva visokokvalitetne radne snage iz zemlje.

Uverili smo se da Srbija poseduje vrlo kvalitetne veb inženjere, a kvalitet koji pružaju obrazovni modeli pre svega na Elektrotehničkom i Matematičkom fakultetu u Beogradu uveravaju nas da inženjerska zajednica u Srbiji ima održivu budućnost, izjavio je direktor kompanije Namics Jurg Štuker, Za sada, dodao je, plan je da Namics u prvom periodu od tri godine zaposli 50 veb inženjera koji će se integrisati u međunarodne timove u Nemačkoj i Švajcarskoj.

Namics je akcionarsko društvo u vlasništvu 29 veb inženjera koji aktivno rade u kompaniji, osnovano 1995. godine u Sent Galenu i danas zapošljava više od 450 radnika.

U ovom trenutku u fokusu im je rad u "Java", "Net" i "Front End" tehnologijama, a ukupan promet ostvaren u 2014. godini iznosio je 59 miliona evra. Između ostalih, klijenti kompanije Namics su i ABB, BASF, Bauhaus, Dajmler, Medela, Sika, Sviskom, UBS, Viktorinoks i Ciriški aerodrom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Namics investira u Srbiji

Izvor: Akter, 15.Dec.2015

Vodeća švajcarska kompanija za softverski inženjering Namics najavila je, otvaranjem predstavništva u Beogradu, dugoročne investicije u Srbiji sa ciljem da u prve tri godine zaposli 50 visokokvalifikovanih stručnjaka iz oblasti veb inženjeringa..U pitanju je prva investicija ove kompanije u ogranak...

Nastavak na Akter...

Namiks stigao u Srbiju, šansa za veb-inženjere

Izvor: B92, 15.Dec.2015

Švajcarska kompanija za softverski inženjering "Namiks" otvorila je predstavništvo u Beogradu i najavila dugoročne investicije u Srbiji...Iz kompanije navode da im je cilj da u prve tri godine zaposle 50 visokokvalifikovanih stručnjaka iz oblasti veb-inženjeringa...U pitanju je prva investicija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.