Šutanovac otvorio most od 24 metra

Izvor: B92, 02.Jun.2011, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac otvorio most od 24 metra

Svilajnac -- Ministar odbrane Dragan Šutanovac otvorio je za saobraćaj vojni most "Bejli" koji je postavljen preko reke Resave, u selu Bobovo kraj Svilajnca.

Most je širok četiri metra, a dugačak 24 metra. Nosivost je 18 tona.

Most obezbeđuje prilaz obradivom zemljištu, a meštanima Bobova i Lukovice, koji preko reke imaju 150 hektara oranica, skraćuje put za oko 20 kilometara.

Ukupna vrednost investicije je oko pet miliona dinara. Novac je obezbedila opština >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Svilajnac, uz pomoć Ministarstva odbrane.

"Civilno-vojna saradnja je jedan od prioriteta Vojske Srbije. Uspeli smo da vratimo poverenje u vojsku. U ovom trenutku VS pomaže na više ugroženih lokacija na kojima su bile poplave - od Kraljeva i Prijepolja do Trgovišta. Svuda gde se desi neka nesreća prvo dolazi vojska sa policijom", rekao je Šutanovac.

Ministar je dodao da se sličan most otvara i u Vladičinom Hanu.

Prema njegovim rečima, planira se saradnja svilajnačkog Doma zdravlja i Vojnomedicinske akademije u Beogradu tokom koje će jednom mesečno lekari sa VMA vršiti preglede i manje intervencije u lokalnom Domu zdravlja.

Otvaranju mosta prisustvovali su predstavnici vojske, policije, lokalne samouprave i crkve.

Predsednica opštine Gorica Dimčić Tasić je rekla da trenutno ima pet projekata rekonstrukcije mostova u Svilajncu ukupne vrednosti 70 miliona dinara, od čega 30 odsto obezbeđuje opština.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojni most kod Svilajnca otvoren za saobraćaj

Izvor: Danas, 02.Jun.2011

Ministar odbrane Dragan Šutanovac otvorio je juče za saobraćaj vojni most „Bejli“ koji je postavljen preko reke Resave, u selu Bobovo kraj Svilajnca. Most je širok četiri, a dugačak 24 metra. Nosivost je 18 tona. Most obezbeđuje prilaz obradivom zemljištu, a meštanima Bobova i Lukovice,...

Nastavak na Danas...

Most saradnje na Resavi

Izvor: RTS, 03.Jun.2011, 15:39

Novi most preko Resave kod Svilajnca, koji je izgradila Vojska Srbije, meštanima Bobova i Lukovice put do njiva skraćuje dvadesetak kilometara. ..Više od 150 hektara najbolje zemlje na levoj obali Resave sada je mnogo bliže ratarima. Dok nije sagrađen most u Bobovu, neki od njih morali su da pređu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.